Mobiili.fi Applen OLED-tarve iPhoneen on suuri – Samsung panostaa yli 6 miljardia euroa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Ensi vuonna iPhonen on huhuttu muuttuvan jälleen enemmän lasiseksi myös takaa. Yksityiskohtaisia tietoja ei kuitenkaan ole vielä kuultu, saati nähty. Tässä yhden designerin näkemys tulevaisuuden iPhonesta.


  Samsung joutuu tekemään suuria investointeja, jotta se pystyy vastaamaan Applen suureen OLED-näyttötilaukseen.

  Kuten aiemmin on raportoitu, odotetaan iPhoneen OLED-näyttöä ensi vuonna.

  Nyt japanilainen Nikkei on raportoinut, että Samsung suunnittelee kasvattavansa seuraavan sukupolven älypuhelinnäyttöpaneelien tuotantoa yli 50 prosentilla jo tänä vuonna valmistautuessaan Applen ja muiden valmistajien päivityksiin.

  Samsung aikoo investoida 8 biljoonaa wonia eli noin 6,1 miljardia euroa tänä vuonna. Näiden panostusten avulla sen OLED-näyttöjen valmistuskapasiteetti on kasvamassa yli 200 miljoonalla älypuhelimella vuodessa. Tällä hetkellä Samsungin kapasiteetin on ymmärretty yltävän noin 300 miljoonaan älypuhelimeen vuositasolla.

  Alun perin OLED-iPhonea odoteltiin vasta vuodelle 2018, mutta sittemmin raportit ovat alkaneet kertoa jo vuodesta 2017. Vielä toistaiseksi on epäselvää, päätyykö Apple OLED-paneeliin jo 2017 kaikissa eri iPhone-versioissaan. Apple myy yli 200 miljoonaa iPhonea vuodessa, joten Samsungin kapasiteetin kasvattaminen on tarpeen.

  Viimeisenä kolmena vuotena Samsung on investoinut näyttöpaneelituotantoonsa 5 biljoonan wonin keskimääräisellä tahdilla, joten tänä vuonna investoinnit ovat nousemassa yli normaalin.

  Samsung pyrkii kasvattamaan komponenttiliiketoimintaansa omien mobiililaitteidensa rinnalla. Samsung on ylivoimaisesti suurin OLED-paneelien tuottaja ja se käyttää niitä laajasti toistaiseksi omissa älypuhelimissaan.

  Samsungin omissa mobiilaitteissa seuraavaksi tullaan, myös vahvasti huhutusti jo ensi vuonna, taipuvalla / taittuvalla näytöllä varustettuja uutuuksia.

  Applen siirtyminen OLEDiin voi rohkaista myös muita seuraamaan perässä. Tämä tietäisi hyvää Samsungin näyttöpaneelimyynnille. Sen markkina-asema niissä on huomattavasti vahvempi kuin LCD-paneeleissa. OLED-paneeleja on pidetty LCD-paneeleja kalliimpina, mutta nyt niiden hinnat ovat laskeneet vertailukelpoiselle tasolle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju