Applen iPhone täyttää 10 vuotta – näin mullistava puhelin esiteltiin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216

Ensimmäinen iPhone ja uusin iPhone 7.


Applen iPhone täyttää tänään 9. tammikuuta kymmenen vuotta. Applen edesmennyt perustaja ja tuolloin toimitusjohtajana toiminut Steve Jobs esitteli mobiilialan muuttaneen puhelimen 9. tammikuuta 2007 Macworld 2007 -messujen esityksessään Moscone Centerissä San Franciscossa.

Myös Apple itse on jo nyt huomioinut iPhonen 10-vuotissyntymäpäivän.


Applen perustaja Steve Jobs esittelemässä ensimmäistä iPhonea.


Jobs esitteli iPhonen alun perin kolmen laitteen yhdistelmänä: laajakuvanäyttöinen iPod kosketusohjauksella, mullistava matkapuhelin ja läpimurron tekevä internet-viestintälaite. Näistä aluksi erikseen puhuttuaan ne paljastuivatkin yhdeksi uutuudeksi, iPhoneksi.

Apple toteaa iPhonen myyneen yli miljardi kappaletta historiansa aikana ja inspiroineen myös uusia laitteita, kuten iPad ja Apple Watch, sekä miljoonia sovelluksia.

Miljardin iPhonen raja rikkoutui viime kesänä.

”iPhone on elintärkeä osa asiakkaidemme elämiä, ja tänään enemmän kuin koskaan se määrittelee uudelleen tapaamme viestiä, viihtyä, työskennellä ja elää”, kommentoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”iPhone asetti standardin mobiileille tietokoneille ensimmäisellä vuosikymmenellään ja olemme vasta aloittamassa. Paras on vielä tulossa.”

Applelta odotetaan tänä vuonna päivitettyjä versioita iPhone 7 -puhelimista sekä täysin uutta, ensi kertaa OLED-näytöllä varustettua iPhonea, jossa voidaan nähdä myös uudenlainen kehittyneempi langaton lataus. Tämän iPhonen näytön odotetaan kattavan aiempaa suuremman osan etupuolesta ja kotipainikkeen olevan tavalla tai toisella integroitu osaksi näyttöä.

”On hämmästyttävää että aivan ensimmäisestä iPhonesta läpi tämän päivän uusimpaan iPhone 7 Plussaan, se on säilynyt standardina, johon kaikkia muita älypuhelimia verrataan. Monille meistä, iPhonesta on tullut elintärkeä laite elämässämme ja me rakastamme sitä”, kommentoi puolestaan Applen markkinointijohtaja Phil Schiller.


Joukko iPhone-puhelimia.


Myyntiin ensimmäinen iPhone tuli vasta 29. kesäkuuta 2007. Aluksi myynti oli rajoittunutta ja Apple laski myös varsin nopeasti iPhonen hintaa muuttaessaan liiketoimintamallia – alun perinhän Applen suunnitelmiin kuului tehdä operaattorisopimuksia, joissa se sai osan iPhone-liittymän tuomista tuloista. Se siirtyi kuitenkin nopeasti Yhdysvalloissa tavanomaiseen malliin, jossa operaattoreiden kautta puhelimen sai halvemmalla sitoutumalla liittymäsopimukseen.

Nykyisin iPhone edustaa Applen liiketoiminnasta noin kahta kolmannesta. Applen liikevaihto on myös pääosin iPhonen myötä yli kymmenkertaistunut vuosikymmenessä.

Suomessa iPhone saapui virallisesti myyntiin vasta toisen sukupolven iPhone 3G:n myötä. Lisäksi vasta toisen polven yhteydessä nähtiin App Store -sovelluskauppa, joka todella teki iPhonesta uudenlaisen käyttöliittymän ohella sellaisen mullistuksen, jona sen vaikutuksen tänä päivänä tunnemme.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom