Mobiili.fi Applen iOS 9.3 mahdollistaa turhien oletussovellusten piilottamisen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen tällä viikolla rekisteröityneille kehittäjille julkaisema iOS 9.3 -käyttöjärjestelmän testiversio on ehtinyt jo paljastaa paljon mielenkiintoisia uudistuksia, joita iPhone- ja iPad-käyttäjät voivat odottaa. Suomalaisittan merkittävä on Siri-apulainen, joka viimein osaa suomea, ainakin välttävästi. Mielenkiintoinen ominaisuus on kuitenkin myös mahdollisuus piilottaa Applen omia sovelluksia. Aivan helpoksi sitä ei kuitenkaan ole tehty.

  Monet ovat kaipailleet mahdollisuutta päästä eroon iOS-laitteiden turhista oletussovelluksista, kuten Pörssi, Vinkit tai Etsi ystäväni. iOS 9.3:ssa ne on mahdollista saada piiloon, mutta vain, jos käytössä on Apple Configurator -ohjelman uusin beta-versio 2.2. Apple Configurator on yritys- ja oppilaitoskäyttöön tarkoitettu ohjelma, jolla voi säätää kerralla useamman iOS-laitteen asetukset kuntoon. Cult of Mac -sivusto kertoo, että kun käytössä on iOS 9.3:n beta ja Apple Configurator 2.2:n beta, voi laitteille luoda profiilin, josta voi piilottaa Applen omia sovelluksia, joita normaalisti ei voi poistaa. Käytännössä sovellukset ovat siis vain piilossa, mutta eivät kokonaan laitteelta poistettuina.

  Sovellusten piilottaminen Configuratorin avulla ei välttämättä lämmitä juuri peruskäyttäjää, varsinkaan kun toistaiseksi mahdollisuus on olemassa vain testiversioissa. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuitenkin syksyllä väläytteli mahdollisuutta, että tulevaisuudessa käyttäjät voisivat turhiksi katsomiaan esiasennettuja sovelluksia laitteiltaan karsia.

  iOS-käyttöjärjestelmässä on, hyvin todennäköisesti vahingossa, myös jo nykyisellään mahdollisuus piilottaa ei-toivottuja sovelluksia kotivalikosta. Se vaatii hieman askartelua, mutta ei mitään luvattomuuksia. Kikka selviää alla olevasta videosta. Temppu vaatii hieman harjoittelua, mutta sen avulla kuvakkeita saa singahtamaan piiloon myös iOS:n uusimmilla versioilla. Piilotetut kuvakkeet tosin palautuvat takaisin kun laite seuraavan kerran käynnistyy uudelleen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju