Mobiili.fi Applen iOS 9.3 ja suomenkielinen Siri nyt testattavissa julkisessa beta-vaiheessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Siri oppii suomea iOS 9.3:ssa.


  Aiemmin tällä viikolla Apple julkaisi ensimmäisen rekisteröityneille sovelluskehittäjille tarkoitetun beta-testiversion sen iOS 9.3 -käyttöjärjestelmästä. Eilen illalla Suomen aikaa Apple laittoi jakoon ensimmäisen julkisen beta-version samasta käyttöjärjestelmästä.

  iOS 9.3 tuo useita mielenkiintoisia uudistuksia. Suomessa merkittävä uudistus on Siri, joka ensimmäistä kertaa osaa nyt Suomea. Suomenkielinen puheohjaus on selvästi vielä kehitysvaiheessa, eli Siri ei aivan aukottomasti vielä käskyjä ymmärrä, eikä toteuta läheskään kaikkia niitä komentoja, mitä englanninkielinen Siri tekee. Siitä huolimatta kyse on varsin merkittävästä harppauksesta suomalaisille iPhone-käyttäjille, ja Sirin suomenkieli varmasti paranee tulevaisuudessa. Suomenkielisen Sirin ohella iOS 9.3:n uudistuksia ovat muun muassa Night Shift -tila, jonka voi asettaa ilta-aikaan vähentämään näytön sinistä valoa, mikä vähentää luonnollisen unirytmin sekoittumista.

  iOS 9.3 on nyt ensimmäisessä julkisessa beta-vaiheessa, mikä tarkoittaa, että halukkaat voivat rekisteröityä Applen testiohjelmaan ja asentaa käyttöjärjestelmän iPhoneensa, iPadiinsä tai iPod touchiinsa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on vasta ensimmäinen beta-versio, eli se ei toimintavarmuudeltaan vastaa virallisia julkaisuversioita. Apple ei suosittelekaan beta-ohjelmistojen asentamista, mikäli laitteen toimintavarmuus on erityisen tärkeää. Lisäksi ennen asennusta kannattaa ehdottomasti varmuuskopioida laite, jotta sen voi palauttaa aiempaan tilaan, jos uusi käyttöjärjestelmä syystä tai toisesta ei toimi kunnolla.

  iOS 9.3:n virallinen versio julkaistaneen seuraavien viikkojen tai kuukausien aikana.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju