Mobiili.fi Applen iOS 10 saavutti 2 päivässä sen mikä Androidilta vei 1,5 vuotta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Applen 13. syyskuuta illalla kello 20 Suomen aikaa julkaistu iOS 10 -käyttöjärjestelmäversio löytyy jo noin joka viidennestä iOS-laitteesta, kertoo Mixpanelin live-tilasto. Mixpanelin suosittu analytiikkaratkaisu löytyy laajasti eri sovelluksista, jonka perusteella se saa kattavan kuvan iOS-laitteista.

  Vastaavasti toukokuun lopulla 2015 julkaistu Android 6.0 Marshmallow -versio löytyi Googlen julkaisemien viimeisten lukujen mukaan 18,7 prosentista Googlen palveluja käyttäviä Android-laitteita.

  Tämä osoittaa iOS-päivitysten ylivertaisen etenemisvauhdin Androidiin nähden. Vain 2 päivässä iOS 10 on ohittanut jo 1,5 vuotta sitten julkaistun Android-päivityksen.

  Myös Androidille on julkaistu 22. elokuuta jo uudempi päivitys, Android 7.0 Nougat, mutta se ei yltänyt Googlen tilastoihin 7 päivältä 5. syyskuuta päättyen vielä lainkaan, mikä tarkoittaa sen löytyneen alle 0,1 prosentista Android-laitteita.

  iOS 10 on yleistynyt ensimmäisinä päivinään vauhdikkaammin kuin aiemmat iOS 9 ja iOS 8 -päivitykset. Tulevan viikonlopun aikana iOS 10:n osuudessa nähtäneen vielä piikki, kun ihmisillä on enemmän aikaa ajatella päivittämisen suorittamista sekä toisaalta miljoonat uudet heti iOS 10:llä varustetut iPhone 7:t saapuvat ennakkotilaajilleen perjantaina.

  Apple hyötyy Androidiin nähden päivityksissään sen tulosta heti kerralla saataville kaikille tuetuille laitteille. Android-laitevalmistajat tuovat uudet Android-versiot päivityksinä laitteisiin tunnetusti hitaasti – jos tuovat lainkaan.

  Nopeasti sujuvat päivitykset ovat etu Applelle, sillä sen eikä erityisesti sen alustalle sovelluksia kehittävien tarvitse tukea samalla lailla lukuisia eri versioita järjestelmästä läpi vuosien, vaan uusien päivitysten mukanaan tuomat uudet toiminnot ja mahdollisuudet kehittäjille leviävät nopeasti valtaosaan laitteista.

  [​IMG]
  iOS 10 yleistyy vauhdilla, kertoo Mixpanelin tilasto.

  [​IMG]
  Android hajautuu useisiin eri versioihin. Tilastossa näkyvistä tuorein Marshmallow ei ollut edes vielä suosituin Android-versio.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju