Mobiili.fi Applen huhuttu vaihto OLED-näyttöihin vain väliaikainen, sanoo LCD-valmistaja – uudempaa...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen on huhuttu siirtyvän käyttämään OLED-näyttöjä sen puhelimissa seuraavien kahden vuoden aikana, mutta näyttövalmistaja Innoluxin johtajan mukaan OLED saattaa Applelle olla vain väliaikainen ratkaisu.

  Innoluxin johtaja Wang Jyn-Chaun mukaan OLED ei ole pysyvä korvaaja LCD-näytöille, mikä tietysti kuulostaa hyvältä lausunnolta LCD-näyttöjen valmistajalle. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Apple siirtyisi myöhemmin takaisin LCD-näyttöihin, vaan mahdollisesti aivan uusiin teknologioihin.

  Jyn-Chaun mukaan OLED-näytöt tarjoavat hintaansa nähden huonompaa suorituskykyä kuin LCD-näytöt, eivätkä ole yhtä pitkäikäisiä. Hän kuitenkin myös mainitsee uusien teknologioiden, kuten microLEDin, tekevän tuloaan.

  MicroLEDin asemaa tulevaisuuden ykkösvalintana on vielä turhan aikaista ennustaa, mutta se voisi olla yksi korvaaja OLED-näytöille. Siinä missä OLED-näyttö pohjautuu orgaanisia yhdisteitä sisältävään kalvoon, microLED käyttää tavanomaisia LED-valoja, mutta mikroskooppisen pienessä mittakaavassa.

  MicroLED-näyttö voi olla jopa 30 kertaa kirkkaampi kuin OLED-näyttö ja on OLEDia energiatehokkaampi. Lisäksi microLED-näyttö on OLED-näyttöä pitkäikäisempi, mutta tätä nykyä koko puhelimen käyttöikä tuppaa olemaan lyhyempi kuin itse näytön käyttöikä.

  Apple on jo osoittanut kiinnostusta microLED-tekniikkaa kohtaan, sillä yhtiö osti vuonna 2014 microLED-näyttöjen kehitykseen keskittyneen LuxVue Technologyn, ja tuolloin yksi yhtiön rahoittajista kehui yhtiön saavuttaneen teknisen läpimurron näyttöteknologiassa. Tällä hetkellä microLED-näyttöjä ei vielä valmisteta isommassa mittakaavassa, mutta esimerkiksi Apple Watchin pieni näyttö voisi tulevaisuudessa olla yksi ensimmäisiä käyttökohteita uudelle näyttöteknologialle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju