Mobiili.fi Applen autoprojektin takaiskut paljastuivat: Apple-autoa ei enää suunnitella – satoja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Motor Trendin kuvittelema Apple-auto.


  Apple ei aio enää tehdä omaa autoa, raportoivat Bloombergilla Mark Gurman ja Alex Webb. Applen Project Titan -autoprojektin tavoitteita on selkeästi kavennettu – ainakin toistaiseksi.

  Autoprojektin suunnanmuutoksen myötä Applen suunnitelmiin ei enää kuulu oman auton kehittäminen Bloombergin lähteiden mukaan. Sen sijaan Apple keskittyy nyt autojen itseajamisen ohjelmistoalustan kehittämiseen.

  Alun perin Apple-autoa odotettiin markkinoille 2020, mutta jo aiemmin tänä vuonna on raportoitu painopisteen muutoksesta projektissa. Kuitenkin uusi tieto on, että suunnitelmat Apple-autosta on toistaiseksi haudattu.

  Muutokset ovat johtaneet myös satojen tuotekehittäjien lähtöön, potkuihin tai siirtymiseen Applen muihin toimintoihin autoprojektista. Autoprojektissa on kuitenkin yhä noin 1 000 työntekijää. Työntekijämäärä on pysynyt ennallaan sillä lähteiden tilalle on tullut myös uusia työntekijöitä uutta suuntaa tukemaan.

  Applen nyt tekemä kehitystyö itseajamisen ohjelmistojen parissa voi myöhemmin mahdollistaa sen ryhtyvän autonvalmistajan kumppaniksi tai käynnistää uudelleen oman autonsa kehitystyö.

  [​IMG]
  Bob Mansfield, joka nyt vetää Applen autoprojektia.


  Bloombergin lähteiden mukaan Applen ylin johto on antanut autoprojektille vuoden 2017 loppupuolelle asti aikaa osoittaa projektin toteuttamiskelpoisuus ja päättää lopullinen suunta mihin autojen osalta edetään. Äärimmäisen arvostettuna Apple-johtajana pidetty Bob Mansfield palasi kesän aikana eläkepäiviltään autoprojektia vetämään.

  Applen vuonna 2014 aloittama autoprojekti on kohdannut parin vuoden aikana useita ongelmia, kuten kiistoja strategiasta, johtajavaihdoksia ja alihankinnan haasteita. Mansfield ilmoitti kuukausi autoprojektin johtoonsa tulon jälkeen projektin suunnanmuutoksesta.

  Applen lakkauttamien työpaikkojen joukkoon lukeutuvat 120 auton käyttöjärjestelmän ja testauksen parissa työskennellyttä ohjelmistokehittäjää. Lisäksi useampi sata auton rungon, jousituksen ja muiden auton osien parissa työskennellyttä työntekijää on jättänyt Applen.

  Nyt Apple työskentelee itseajamisen kehittämisen parissa. Tähän liittyvät myös konenäön kehittäminen, anturit ja simulaattorit.

  Alun perin Applen kerrotaan suunnitelleen autoa, joka tunnistaisi kuljettajan tämän sormenjäljestä ja myös navigoisi automaattisesti ”yhdellä painalluksella”. Applen on kerrottu ensin kehittäneen autoa, jossa olisi edelleen ohjauspyörä ja polkimet suunnitelmien myöhemmin muuttuessa täysin itseajavaan, autonomiseen autoon

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju