Mobiili.fi Applen autoprojektilla uusi suunta – rekrytoi itseajavuutta kehittämään ex-BlackBerry-pomon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2141
  Tykkäykset:
  4
  Applen autoprojektin painopiste on muuttunut autonomisen ajamisen järjestelmän eli auton itseajamisen kehittämiseen, raportoivat Mark Gurman ja Alex Webb Bloombergilta.

  Project Titan -nimellä kulkeva autoprojekti on kohdannut Applella vastoinkäymisiä – henkilömuutoksia, teknisiä viivästyksiä sekä epäselvyyttä tavoitteista. Aiemmin tällä viikolla raportoitiin, että arvostettu Apple-veteraani Bob Mansfield on palannut eläkepäiviltään johtamaan Titania.

  [​IMG]
  Applen rekrytoima QNX:n perustaja Dan Dodge.


  Apple on palkannut BlackBerryn aiemman auto-ohjelmistoyksikön johtajan Dan Dodgen myös vetämään Mansfieldin alla ohjelmistokehitystä. BlackBerry osti vuonna 2010 Dodgen jo vuonna 1980 perustaman QNX:n, mikä avasi entisaikojen älypuhelinsuuruudelle tien autojen ohjelmistoihin. QNX loi myös BlackBerryn viimeisen oman käyttöjärjestelmän. Dodge jätti yhtiön viime joulukuussa.

  Vaikka Project Titanissa keskiössä on nyt itseajamisen kehitys, ei tiimi ole hylännyt ideaa Applen omasta autosta. Ovi on kuitenkin nyt auki myös vaihtoehdolle, jossa Apple voisi päättää ryhtyä yhteistyöhön tai ostaa olemassa olevan autonvalmistajan oman auton tyhjästä rakentamisen sijaan.

  Applella on jo aiemmin raportoitu olevan satoja työntekijöitä autoprojektin parissa kehitystyötä tekemässä.

  Mansfield raportoi Project Titanin johdosta suoraan Applen toimitusjohtajalle Tim Cookille toisin kuin autoprojektia ennen lähtöään vetänyt Steve Zadesky, joka raportoi Applen laitteistokehityksen vetäjälle Dan Ricciolle. Mansfieldin tiimissä ohjelmistoista vastaa John Wright, antureista Benjamin Lyon sekä laitteistosuunnittelusta D.J. Novotney.

  Apple on avaamassa tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen lähellä QNX:n pääkonttoria Kanadassa aikomuksenaan palkata auto-ohjelmistojen osaajia. Lisäksi Apple on jatkanut yhä rekrytointeja eri autonvalmistajilta – riveihin on tarttunut muun muassa insinöörejä, joilla on osaamista autonvalmistuksen järjestelmistä sekä Fordilta kaksi alumiinirakenteisten ajoneuvojen rakentamiseen erikoistunutta insinööriä.

  Bloombergin tuorein raportti mainitsee Applen tavoitelleen autonsa lanseerausta vuodeksi 2020. Aiemmin on raportoitu Applen aikataulutavoitteen venähtäneen vuodesta 2019 vuoteen 2021.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju