Applen App Store toi kehittäjille yli 20 miljardia dollaria – vuoden ladatuin sovellus ei...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216

App Storen tarjontaa.


Applen App Store -sovelluskauppa tuotti sovelluskehittäjille 20 miljardia dollaria vuonna 2016, Apple on nyt kertonut. Tämä tarkoittaa yli 40 prosentin kasvua vuodesta 2015.

Uuden päivätason ennätyksensä App Store teki lisäksi heti vuoden alkajaisiksi 1. tammikuuta 2017, kun yhden päivän myynti ylitti 240 miljoonaa dollaria. Myös joulukausi kokonaisuutena oli luonnollisesti ennätyksellinen. Ostokset App Storesta olivat yli 3 miljardia dollaria joulukuussa.

Vuoden 2008 avautumisen jälkeen App Store on tuottanut sovelluskehittäjille jo yli 60 miljardia dollaria. Apple pitää itsellään 30 prosenttia App Storen liikevaihdosta.

Apple nostaa vuosikatsauksessaan esille myös toistaiseksi vasta sen iOS-laitteille julkaistun Super Mario Run -pelin, joka ylsi ensimmäisen neljän päivän aikana yli 40 miljoonaan lataukseen ja oli ladatuin sovellus sekä joulu- että uudenvuodenpäivänä.

Super Mario Run nousi koko vuoden TOP10-ladatuimpien sovellusten joukkoon joulukuun puolivälin julkaisuajankohdastaan huolimatta. Koko vuoden ladatuin sovellus oli kesällä villinnyt Pokémon GO, joka ylsi myös eniten tuottaneiden sovellusten kärkijoukkoon – yhdessä esimerkiksi suomalaisen Supercellin Clash Royalen kanssa.

App Storessa on nyt yhteensä 2,2 miljoonaa sovellusta, viidenneksen vuotta aiempaa enemmän.

Tilaukset tulivat mahdolliseksi App Storessa kaikille erilaisille sovelluksille viime vuonna, ja tilauksista kertynyt myynti kasvoikin 74 prosenttia 2,7 miljardiin dollariin. Suosituimpia olivat Netflix, HBO Now, Line ja Tinder.

Suurimmat App Store -markkinat ovat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Japani sekä Kiina, jossa myynti kasvoi yli 90 prosentilla viime vuonna edellisvuodesta 2015.Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom