Mobiili.fi Applelta uutispommi: uuteen iPhoneen ei sittenkään kaivattua sormenjälkilukijaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2081
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kun iPhone SE julkistettiin maanantaina, osasivat monet jo odottaa, ettei iPhone 6s:ssä nähty Force Touch tee puhelimessa paluuta. Syyt tähän ovat moninaiset, mutta muun muassa Force Touchin kallis hinta ja rajoitettu tuotantokapasiteetti lienevät vaikuttaneen päätökseen. Muun tekniikan osalta iPhone SE vastasi kuitenkin iPhone 6s:ää, ja muun muassa kamera ja suoritin saivat toivotun päivityksen.

  Ottaen huomioon, että iPhone SE on sisuksiltaan lähes iPhone 6s:ää vastaava, pitivät monet itsestäänselvyytenä, että myös puhelimen sormenjälkilukija vastaa nykystandardeja. Viimeiset suuremmat päivitykset sormenjälkilukijassa nähtiin kaksi ja puoli vuotta sitten iPhone 6:n myötä, eikä vuosia vanha tekniikka ole ongelma tuotantokapasiteetin tai kustannusten osalta. Järkisyiden puitteissa nykyaikaisen sormenjälkilukijan tuleminen iPhone SE:hen vaikuttikin enemmän oletukselta kuin kysymykseltä.

  Huolimatta oletuksista sormejälkilukijan päivittymiselle, on Applen suunnittelutiimi päätynyt käyttämään iPhone SE:n sormenjälkilukijassa vanhempaa tekniikkaa, joka on peräisin vuonna 2013 julkaisusta iPhone 5s:stä. Käytännössä vanhempi tekniikka tarkoittaa hitaampaa lukituksen aukeamista ja astetta epävarmempaa sormenjäljen tunnistamista. Tämä sanottuna, ei kysy siitä huolimatta ole välttämättä varsinaisesta kynnyskysymyksestä puhelimen ostolle, sillä vanhemmasta tekniikasta huolimatta, toimi sormenjälkilukija jo vanhassa iPhone 5:ssä verrattain hyvin.

  [​IMG]
  Applen Touch ID.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju