Mobiili.fi Applelta tiukka vastaus Spotifylle: Teitä koskevat samat säännöt kuin muitakin – turha valittaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Spotify lupaili jo toukokuussa iOSille sovellukseen uuden käyttöliittymän rakenteen tuovaa päivitystä. Ilmeisesti sitä ei ole vielä nähty sen jäätyä Applen hampaisiin.


  Applen lakiasiainjohtaja Bruce Sewell on vastannut myös julkisuuteen tulleella kirjeellä Spotifylle, joka omassa Applelle lähetetyssä kirjeessään syytti Applea viimeisimmän Spotify-päivityksen hyväksymättä jättämisestä kauppaan sen oman Apple Musiikki -palvelun pönkittämiseksi.

  Applen näkemys asiasta on vähemmän yllättäen aivan eri kuin Spotifyn.

  ”Pidämme ongelmallisena, että pyydätte poikkeuksia sääntöihin, jotka koskevat kaikkia kehittäjiä ja julkisesti levitätte palvelustamme huhuja ja puolitotuuksia”, toteaa Sewell Spotifyn lakiasiainjohtajalle Horacio Gutierrezille osoitetussa kirjeessä, jonka kokonaisuudessaan medioista on julkaissut BuzzFeed.

  Spotifyn ja Applen riidan keskiössä ovat edelleen jo vuosien ajalta tutut lähtökohdat. Apple ottaa 30 prosentin osuuden itselleen sovelluksien kautta tehdyistä tilauksista eikä se salli sovellusten tarjoavan vaihtoehtoisia maksumahdollisuuksia. Sovellukset voivat kyllä tarjota tilauksia esimerkiksi verkkosivuillaan, mutta tätäkään mahdollisuutta ne eivät saa markkinoida sovelluksensa sisällä. Google puolestaan sallii Play-kauppaan sovellukset, joissa tarjotaan myös muita maksutapoja.

  Spotifyn viestinnästä vastaava Jonathan Prince on julkaissut Twitterissä alta löytyvän kuvankaappauksen, joka hänen mukaansa kertoo, mikä kohta Spotify-sovelluksessa ei sovi Applelle. Kyse on vain Premium-ominaisuuden maininnasta ilman mitään sen tarkempia ohjeita tai lisätietoja.

  Applen Sewellin mukaan sen App Store -säännöt koskevat samalla tavalla kaikkia kehittäjiä riippumatta sovelluksen tyypistä tai siitä onko Applella omaa kilpailevaa palveluaan, eikä Apple myöskään muuttanut toimintaansa tai sääntöjään Apple Musiikin lanseerauksen myötä. ”Ironisesti, se on nyt Spotify, joka haluaa asioiden olevan eri lailla pyytämällä muista poikkeavaa käsittelyä Applelta”, kirjoittaa Sewell, joka myös tyrmää Spotifyn väitteet kilpailuoikeudellisista rikkomuksista hölynpölynä.  Sewellin mukaan myös Spotifyn parhaillaan App Storessa oleva versio ei ole täysin Applen sääntöjen mukainen. Sewell lupaa Spotifylle vauhdikkaan hyväksynnän – heti, kun he tarjoavat jotain, mikä sopii Applen sääntöjen piiriin.


  This is what @Apple wants you to believe violates their rules. No offer, no purchase, no link to anywhere at all. pic.twitter.com/WzLDvWw2In

  — jonathan prince (@jonathanmprince) July 1, 2016


  Kritiikki Applea kohtaan muun muassa Spotifyn taholta on voimistunut Applen lanseerattua oman musiikin tilauspalvelunsa vuosi sitten. Sittemmin Apple Music on kerännyt jo yli 15 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Samassa ajassa Spotify on kasvattanut maksavien tilaajiensa määrää 10 miljoonalla 30 miljoonaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju