Mobiili.fi Applelle uusi patentti: loppu autocorrect-virheille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Jo pitkään internetiä hauskuuttaneet autocorrect-virheet ovat olleet todellisuutta niin pitkään kuin itse autocorrectikin. Nyt ongelmaan saattaa kuitenkin olla tulossa ratkaisu, kiitos Applen viimeisimmän autocorrect-virheisiin keskittyvän patentin.

  Yhdysvaltojen patenttiviraston hyväksymässä patentissa Apple kuvailee ominaisuutta, joka korostaa vietissä automaattikorjauksen läpikäyneitä sanoja. Näin viestin kirjoittajan olisi helpompi jälkikäteen tarkastella viestiä ja käydä uudelleen läpi autocorrectin korjaamat sanat. Käytännössä sanat erottuisivat viestistä sinisellä alleviivauksella, siinä missä monet ohjelmat erottavat nykyään väärinkirjoitetut sanat punaisella.

  Sinänsä järkevältä kuulostavassa toiminnossa kysymykseksi on noussut lähinnä autocorrect-sanojen merkitsemisen patenttikelpoisuus. Muun muassa yhdysvaltalainen PhoneArena-sivusto on huomauttanut artikkelissaan, ettei automaattikorjattujen sanojen korostamisen tekstistä pitäisi varsinaisesti olla yhden yhtiön patentoima yksinoikeus. Sivusto pitääkin perusteita patentin myöntämiselle kyseenalaisina.

  Riippumatta siitä, onko muilla yrityksillä jatkossa mahdollisuutta käyttää Applen patenttia, ei ominaisuutta ole toistaiseksi nähty edes Applen omissa puhelimissa. Onkin mahdollista, ettei ominaisuutta olla lopulta iOS:ään tuomassa, sillä patenttihakemuksen alkuperäinen jättöpäivä on vuodelta 2014.  [​IMG]
  Muiden päivitysten osalta myös autocorrectiin voi tulla jatkossa muutoksia.Toistaiseksi Apple on kuitenkin ollut asiasta hiljaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju