Mobiili.fi Applelle uusi patentti – Apple Watchista tuttu Digital Crown myös iPadiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 31/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Apple on jo aiemmin tuonut näytön paineentunnistuksessa käytetyn Force Touch -teknologian Apple Watchista iPhonelle, mutta jatkossa myös Digital Crown -painike saatetaan nähdä uusissa tuotekategorioissa.

  Apple Watchissa alun perin esitelty Digital Crown -painike toimii älykellossa niin zoomauksessa, valikoiden selaamisessa kuin kotinäppäimenäkin. Applelle myönnetyssä patentissa Digital Crownin toimintaa esitetään laajennettavaksi myös iPadiin, jossa se toimisi volyymi- ja kamerapainikkeena sekä työkaluna esimerkiksi tekstin zoomaukseen. Samalla Digital Crownin voisi toimia myös kosketusnäytön lukitsijana sekä painikkeena näytön käynnistämiseksi.

  Vielä toistaiseksi Digital Crownin tuloa iPadiin voidaan joutua odottamaan, sillä Apple Watchista tuotavista ominaisuuksilla listalla ensimmäisenä lienee iPhonestakin tuttu Force Touch. Myös Applen patenttihakemus Digital Crownin toiminnasta iPadissa on jätetty alun perin vuonna 2014, joten yhtiön tämän hetken suunnitelmista ei ole tietoa. Monet patentit jäävätkin teknologia-alalla usein hyödyntämättä lopputuotteissa.

  [​IMG]
  Apple Watchin kyljessä näkyvää Digital Crown -ohjauspainiketta käytetään älykellossa pääasiassa valikoiden selaukseen ja zoomaamiseen.

  [​IMG]
  iPadissa Digital Crown sijaitsisi Applen patenttien mukaan tabletin vasemmassa alakulmassa. Nykyisillään volyymi- ja lukituspainikkeet löytyvät tabletin yläosasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju