Mobiili.fi Applea vastaan joukkokanne – iPhone 6:n ja 6 Plussan ”kosketustauti” käsittelyyn

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2095
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Ongelman esiintymisestä kertoo näytön yläreunassa välkkyvä harmaa palkki.


  Applea vastaan on nyt ehdotettu valtakunnan laajuista joukkokannetta Yhdysvalloissa liittyen viime päivinä julkisuuteen vahvasti nousseeseen ”kosketustautiin”, kertoo Reuters.

  iPhone 6 ja iPhone 6 Plus -puhelinten omistajat haastavat lauantaina kirjatussa kanteessa Applen, jonka väitetään olleen tietoinen edellä mainittujen iPhone-puhelinten näytön kosketustunnistuksen rikkoutumisesta ajan kanssa mutta jättäneen silti puhelimet korjaamatta.

  Kuten aiemmin kerroimme, näkyy ongelma iPhone 6 -sukupolven puhelimissa ja useammin Plus-mallissa näytön yläreunassa välkkyvänä harmaana palkkina sekä kosketuksen tunnistuksen herkkyyden ja lopulta koko tunnistamisen häiriöinä. Ongelmien syypääksi on arveltu laajalti puhelinten taipumista, jonka osalta iPhone 6 -puhelimet olivat lanseerauksensa jälkeen myös jo tuolloin näkyvästi otsikoissa. Ajan myötä hieman taipuessaan iPhone 6:n tai iPhone 6 Plussan piirilevyn ja näytön kosketusta hallinnoivien ohjainpiirien liitos alkaa heikentyä, mikä voi aiheuttaa havaittuja ongelmia.

  Toistaiseksi joukkokanteessa kantajiksi on mainittu Todd Cleary Kaliforniasta, Jun Bai Delawaresta sekä Thomas Davdson Pennsylvaniasta. Applelta haetaan mainitsematonta määrää korvauksia.

  Uudemmat iPhone 6s ja iPhone 6s Plus eivät kärsi lainkaan samasta ongelmasta, sillä niissä Apple on sekä vahvistanut koko puhelimen rakennetta taipumisen estämiseksi että siirtänyt kosketuksen ohjainpiirit pois piirilevyltä näytön yhteyteen. Myöskään aiempia iPhone 5 -malleja ongelma ei koske, koska niissä ohjainpiirit on suojattu paremmin.

  Joukkokanteen nosto asiasta Yhdysvalloissa oli erittäin odotettu. Sen myötä Apple voi joutua vastaamaan ja kertomaan jatkossa, miten se aikoo tilanteen ratkaista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju