Apple vastasi uusiin WikiLeaks-paljastuksiin: iPhone- ja Mac-aukot jo paikattu

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15389
Reaktiopisteet
103
Apple on kommentoinut uusia, WikiLeaksin eilen tekemiä lisäpaljastuksia Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n hyökkäyskeinoista.

Applen mukaan esille nousseet haavoittuvuudet ovat vanhoja ja paikattu jo vuosia sitten. Uutta vaaraa Apple-laitteiden käyttäjille ei näin ollen WikiLeaks-paljastuksista synny.

WikiLeaksin esiin nostama iPhone-haavoittuvuus koski vain iPhone 3G:tä ja korjattiin jo vuonna 2009, kun myös iPhone 3GS esiteltiin. Macien haavoittuvuudet puolestaan on korjattu kaikissa Maceissa vuodesta jo 2013 alkaen.

WikiLeaks lupasi aiemmin paljastaa teknologiayhtiöille tietoja haavoittuvuuksista ennen niiden laajaa julkistamista. Näin se ei kuitenkaan ole toiminut. Applen mukaan se ei ole saanut WikiLeaksilta mitään muita tietoja kuin ne mitä on julkisuuteen tuotu. Applen mukaan se on kehottanut WikiLeaksia lähettämään materiaalit sille halutessaan normaalin prosessin kautta.

”Olemme väsymättömiä käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden puolustajia, mutta emme hyväksy varkautta tai tee yhteistyötä niiden kanssa, jotka uhkaavat vahingoittaa käyttäjiämme”, todetaan Applen TechCrunchille toimittamassa lausunnossa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom