Mobiili.fi Apple uudisti palvelujaan – ja ne kaatuivat, mutta syypää löytynee toisaalta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2169
  Tykkäykset:
  4
  Applen palveluissa esiintyi eilisen illan ja yön aikana Suomen aikaa merkittäviä katkoksia ainakin osassa maailmaa. Ongelmat näyttävät kuitenkin liittyneen Applen omien palvelinten sijaan DNS-nimipalveluihin, jotka liikennettä Applen suuntaan ohjaavat ja koskettivat mahdollisesti vain yhdysvaltalaisasiakkaita.

  Applen palveluiden iTunesin, App Storen ja Apple Musiikin kokemien vaikeuksien takana eivät siis olleet myös eilen julkaistut uutuudet.

  [​IMG]
  macOS Sierra.


  Macien osalta Apple aloitti macOS Sierran automaattisen lataamisen vaiheittain sitä tukevilla Maceilla. Jatkossa macOS Sierra tulee myös lataamaan päivityksensä automaattisesti taustalla valmiiksi. Apple antaa kuitenkin käyttäjän päättää täysin, milloin päivityksen asentaminen tapahtuu ja automaattiset lataukset voi myös kytkeä pois päältä asetuksista.

  macOS Sierra julkaistiin viime kuussa, mutta tähän asti siihen on päivittäminen on vaatinut myös lataamisen aloittamista käsin.

  Mac ei ala ladata macOS Sierraa automaattisesti, jos vapaata tallennustilaa on vain vähän. Asennustiedosto on myös poistettavissa sen jo latauduttua, jos niin haluaa asentamisen sijaan toimia.

  [​IMG]
  Applen Spoken Editions.


  iTunesiin Apple puolestaan toi eilen saataville uudet Spoken Editions -puheohjelmat, joissa puhuttuna tarjolla on valittujen julkaisujen alkuperäisesti tekstinä julkaistua materiaalia. Mukana ovat esimerkiksi Reuters, WIRED, TechCrunch, TIME sekä Playboy monien muiden ohella.

  Spoken Editionsit löytyvät Applen omasta Podcastit-sovelluksesta iOS:llä, Suomessa toistaiseksi ainakin ”spoken edition” -haulla sekä lisäksi Applen iTunes-sovelluksesta Macilla ja PC:llä.

  Apple tekee yhteistyötä SpokenLayerin kanssa, joka muuntaa julkaisijoiden RSS-syötteen äänimuotoon iTunesissa julkaistavaksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju