Apple-tietäjä: uuden iPhonen 5,8 tuuman näyttöpaneeli kattaa koko etupuolen – näytön...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37
Tiedot tulevasta huippu-iPhonesta tarkentuvat. Jo pitkään KGI:n analyytikko Ming-chi Kuo, joka tunnetaan lähes erehtymättömänä Applen suunnitelmien paljastajana, on odottanut iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan ohella täysin uutta iPhone-mallia 5,8 tuuman OLED-näytöllä, jonka aktiivinen ala olisi kuitenkin pienempi.

Nyt Kuo on kuvan kera tarkentanut aiempaa raporttiaan: 5,8 tuuman OLED-näyttö tulevassa iPhonessa kattaa koko puhelimen etupuolen, mutta näytön alaosaa hyödynnetään Touch ID -painikkeen korvaavaan ”toimintoalueeseen”. Näin varsinaiseksi aktiiviseksi näyttöpinta-alaksi jää 5,8 tuuman näytöstä 5,15 tuumaa – 2436 x 1125 pikseliä.


Uusi iPhone tulee olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön – alaosa näytöstä on varattu toimintopainikkeille.


Näytön alareunaan jäävän toimintoalueen tarkkoja yksityiskohtia Kuo ei vielä kerro. Siinä tullaan esittämään virtuaalipainikkeita, mutta aivan varmasti ei vielä käy ilmi, voisiko näyttö joissakin harvoissa tilanteissa toimia myös tavanomaisena näyttönä, esimerkiksi katseltaessa videoita koko ruudulla, vai esitetäänkö sillä vain ja ainoastaan toimintoalueen virtuaalipainikkeita ja muita toimintoja.

Kuon mukaan uusi toimintoalue korvaa nykyisen Touch ID -sormenjälkitunnistusteknologian, ja Apple ottaa käyttöön uuden biometrisen tunnistusjärjestelmän. Tältä osin Kuo ei kuitenkaan tarkentanut asiaa. Viime päivinä on huhuttu erilaisten sensorien, myös iirisskannerin, sekä 3D-kasvotunnistuksen tuloa iPhoneen. Aiemmin puhetta on ollut Touch ID:n integroimisesta näytön osaksi.

Uusi OLED-iPhone vastaa kooltaan 4,7 tuuman iPhonea, vaikka se sisältää 5,8 tuuman näyttöpaneelin. Lisäksi se sisältäisi myös merkittävästi suuremman, 2 700 milliampeeritunnin, akun verrattuna iPhone 7:n 1 960 milliampeerituntiin. Suuremman kapasiteetin mahdollistaa uudenlainen kasattu piirilevy, joka säästää tilaa iPhonen sisällä.

Muita uuteen iPhoneen odotettavia uudistuksia ovat lasipinta puhelimen takana, runko ruostumattomasta teräksestä alumiinin sijaan sekä langaton lataus. OLED-iPhonen odotetaan sisältävän kaksoiskameran iPhonen Plus-mallien tapaan. Osa vielä epävarmemmista huhuista on povannut myös iPhonen reunalta löytyvien painikkeiden muuttumista hipaisulla toimiviksi kosketuspainikkeiksi, jolloin puhelimessa ei olisi enää lainkaan tavanomaisia fyysisiä painikkeita.

Uutuuden tarkkaa mallinimeä ei vielä tiedetä: arvailuissa esillä ovat olleet iPhone 8 ja iPhone X, iPhonen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Uuden iPhonen lähtöhinnaksi myös Kuo odottaa nyt 1 000 dollaria, kun iPhone 7:n lähtöhinta on nyt 649 dollaria ja iPhone 7 Plussan 769 dollaria. Tulossa on siis selvästi toistaiseksi kallein iPhone-malli. Hinta nousee, koska uuden iPhonen tuotantokustannukset ovat myös 50-60 prosenttia iPhone 7:ää korkeammat kaikkien uusien ratkaisujen myötä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom