Apple-tietäjä vahvisti: Siri-älykaiutin tulossa – tähtää erinomaiseen äänenlaatuun

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
Applelta on tulossa kodin älykaiutin, joka saatetaan julkistaa jo 5. kesäkuuta, kun Apple avaa vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssinsa.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, Applen suunnitelmien kenties parhain tuntija ja paljastaja, on nyt todennut uskovansa Applen yli 50 prosentin todennäköisyydellä julkistavan kaiuttimen jo kesäkuun alussa ja myyntiin se on tulossa myöhemmin toisen vuosipuoliskon aikana.

Kuolla on kerrottavana myös useita yksityiskohtia tulevasta laitteesta. Applen haastaja Amazonin Echolle ja Googlen Homelle pyrkii erottautumaan joukosta muun muassa korkealaatuisella, tehokkaalla laitteistollaan: kaiuttimen akustiikan pitäisi olla ”erinomainen” ja laskentatehoa olla tarjolla Applen tuoreita iPhoneja vastaavasti, järjestelmäpiirin ollessa vähintään iPhone 6:n sisältämän Apple A8 -piirin tasolla suorituskyvyltään.

Kaiutin tulisi sisältämään yhden matalampia ääniä toistavan wooferin sekä jopa seitsemän korkeampien äänien kaiutinta. Mukana olisi myös jo Applen täysin langattomista AirPods-kuulokkeista tuttu Apple W1 -piiri, joka mahdollistaa samaan iCloud-tiliin kytkettyjen Apple-laitteiden vaivattoman yhdistymisen myös tulevaan kaiuttimeen.

Paremman äänenlaadun kautta Kuo uskoo Applen pyrkivän asemoimaan oman älykaiuttimensa kilpailijoita korkeamman luokan vaihtoehdoksi, mikä näkyisi myös korkeampana hintana.

Kuo odottaa tuotteesta Applelle hittiä – ensimmäisen vuoden myynniksi hän ennustaa jopa 12 miljoonaa laitetta. Myöhemmin mallisto voisi laajentua, kuten myös Amazon on jo laajentanut omaa Echo-valikoimaansa.


Applen Mac Pro.


Kaiuttimen ”henkenä” toimisi tietenkin Siri. Applen ääniohjatun avustajan on nähty olevan perässä Amazonin ja Googlen vastaavia, mutta Applella on myös Kuon näkemyksen mukaan selkeitä etuja puolellaan. Siri tukee jo 18 kieltä, mukaan lukien suomi, toisin kuin kaikki kilpailijat, jotka rajoittuvat vasta englantiin tai muutamaan muuhun suureen kieleen. Lisäksi kaiuttimen integraatio muiden iOS- ja macOS-laitteiden kanssa olisi Applen vahva osa-alue. Samoin kaiuttimelle vetoapua toisi Apple AirPlay -tuki sekä Applen design-osaaminen.

Aiempien huhujen mukaan Applen kaiuttimen yläpinta olisi kovera ja sisältäisi joukon painikkeita. Kaiutin muistuttaisi designiltaan Applen Mac Pro -tietokonetta, mutta sivut olisivat kauttaaltaan kaiutinritilää.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom