Mobiili.fi Apple testaa jo hurjan nopeaa tiedonsiirtotapaa – WLAN ei pääse lähellekään

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tulevat iPhone-mallit saattavat näkyvän valon avulla päästä hurjiin nopeuksiin langattomassa tiedonsiirrossa.


  Apple testailee jo uutta tiedonsiirtotapaa, joka pieksee tutun WLAN-yhteyden nopeudessa hurjalla erolla. iOS 9.1 -käyttöjärjestelmän koodi nimittäin sisältää viittauksia Li-Fi-yhteyteen, joka käyttää tiedonsiirtoon näkyvää valoa. Kyseessä on vielä kovasti keskeneräinen tiedonsiirtotapa, mutta monet yritykset tutkivat jo mahdollisuuksia tuoda Li-Fi -laitteita markkinoille.

  Twitter-käyttäjä Chase Fromm sekä AppleInsider löysivät viittauksia Li-Fi-yhteyteen iOS 9.1:stä ja iOS:n uudemmista versioista. Tämä luultavimmin ei tarkoita, että Li-Fi-yhteys olisi tulossa seuraavaan iPhoneen, mutta mielenkiintoa aiheeseen Applella näyttää kuitenkin olevan.

  Siinä missä WLAN käyttää tiedonsiirtoon radioaaltoja, jotka eivät sen paremmin näy kuin kuulu ihmisaisteille, käyttää Li-Fi näkyvää valoa. Käytännössä siis esimerkiksi kodin valaistus voisi välittää dataa älylaitteille. Kun iPhone 6s:n ja monien muiden tämän päivän älypuhelimien käyttämä 802.11ac-standardin WLAN-yhteys teoriassa kykenee parhaimmillaan hieman alle seitsemään gigabittiin sekunnissa, voi Li-Fi-yhteys teoriassa liikuttaa dataa jopa 224 gigabitin sekuntinopeudella, eli yli 30-kertaisella nopeudella.

  Li-Fi ei kuitenkaan ole vielä valmis tuotantoon asti, mutta ainakin jo intialainen Velmenni-niminen yritys on alkanut testata sitä käytännön olosuhteissa. Yksi haasteista Li-Fille on sen riippuvuus näkyvästä valosta, eli toisin kuin WLAN, se ei voi siirtää dataa esimerkiksi seinien taakse.

  Applen Li-Fi-mielenkiinnosta uutisoineen AppleInsiderin mukaan esimerkiksi vuodelle 2013 kirjattu patenttihakemus on osoittanut Applen kiinnostuneen valon käyttämisestä tiedonsiirtoon jo aiemminkin. Patenttihakemus kuvailee kuvasensorin käyttämistä optiseen modulointiin. Toisin sanoen esimerkiksi puhelimen kameran kenno voisi valokuvaamisen lisäksi toimia langattoman datan vastaanottajana.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju