Apple teki yritysoston – auttaa uutta iPhonea tunnistamaan kasvosi

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
Apple on tehnyt pienen yritysoston Israelista hankkimalla kasvojen tunnistusta kehittäneen RealFacen, kertoo paikallinen Calcalist-talousjulkaisu.

Yritysosto on erityisen mielenkiintoinen nyt, kun seuraavaan iPhoneen huhutaan nykyisen Touch ID:n korvaajaksi laajempaa biometristä tunnistusta. Apple on uudessa huippu-iPhonessa ottamassa käyttöön koko puhelimen etupuolen kattavan 5,8 tuuman OLED-näytön, jonka alaosaa hyödynnetään toimintoalueeseen. Ilmeisesti mukana tällä alueella on edelleen myös sormenjälkitunnistus, minkä lisäksi tämä uusi iPhone kuitenkin saisi iirisskannerin tai laajemman 3D-lasersensorin, jonka avulla puhelimen käyttäjä tunnistettaisiin.

Applen ostama israelilainen RealFace kehitti juurikin kasvojen tunnistusta vaihtoehtona tavanomaisille tunnistautumistavoille, kuten salasanoille tai sormenjälkitunnistukselle. Vasta vuonna 2014 perustettu RealFace ei ollut suuri ostos Applelle, sillä kauppahinta oli vain ”useita miljoonia dollareita. Työntekijöitä RealFacella oli 10 henkilöä ja se oli nostanut vain miljoona dollaria rahoitusta sijoittajilta. Apple ei ole vielä vahvistanut yritysostoa, kuten ei myöskään RealFace, jonka verkkosivut ovat nyt kadonneet jo netistä.

RealFace oli kehittänyt Pickeez-sovelluksen, joka auttoi valitsemaan parhaat kuvat käyttäjästä sosiaalisista medioista.

Apple on tehnyt useampia yritysostoja Israelista jo aiemmin. Tulevien tunnistautumistoimintojen osalta merkityksellinen voi olla myös jo vuonna 2013 tehty huomattavasti suurempi, 345 miljoonan dollarin, PrimeSense-kauppa. PrimeSense kehitti 3D-sensoreita, jotka ennen Apple-kauppaa toimivat Microsoftin Xboxin Kinectin pohjana. Lisäksi kaksoiskamerateknologiaa ja -osaamista Apple hankki israelilaisen LinX:n ostolla vuonna 2015.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom