Mobiili.fi Apple skandaalin kourissa: myymälätyöntekijät epäiltynä kuvien viemisestä iPhoneista ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen myymälä.


  Australian Brisbanessa Carindale-ostoskeskuksessa sijaitsevan Apple-myymälän työntekijät ovat väitetysti vieneet asiakkaiden iPhoneista kuvia, ottaneet naisasiakkaista ja -työntekijöistä kuvia ilman näiden lupaa ja pisteyttäneet porukassa ulkonäön arvostelemalla kuvien kohteet yhdestä kymmeneen, kertoo paikallinen Courier Mail.

  Apple kiistää osan väitteistä, mutta on jo jakanut potkuja.

  Korjattavaksi tuoneista iPhoneista työntekijät katselivat kuvia, mikä paljastui toisen työntekijän yllättäessä teknikon tarkastelemasta korjattavan iPhonen sisältöä. Lisäksi asiakkaista ja työntekijöistä on otettu väitetysti lähikuvia ja myös asiakkaiden iPhoneista viety kuvia. Näitä yli 100 kuvaa työntekijät ovat sitten jakaneet toisilleen ja arvostelleet. ”Yksi ottaa kuvan ja lisää sen keskusteluun ja muut kommentovat henkilöä tai hänen takapuoltaan tai tissejä arvostelemalle ne kymmenen asteikolla ja lisäävät omat kommenttinsa”, kertoo yksi työntekijä. Kuvia jaettiin väitetysti myös muiden Apple-myymälöiden työntekijöille.

  Apple on antanut potkut neljälle miespuoliselle myymälän työntekijälle ja myös kommentoinut asiaa. ”Apple uskoo kaikkien kohteluun tasapuolisesti ja kunnioittaen, emmekä salli käytöstä joka on vaston arvojamme. Tutkimme Applen toimintaohjeistuksen rikkomusta myymälässämme Carindalessa, jossa useampia työntekijöitä on jo irtisanottu löydetyn näytön perusteella.”

  Applen tutkimuksen mukaan asiakkaiden iPhoneista ei kuvia kuitenkaan olisi siirretty eteenpäin eikä asiakkaita kuvattu. ”Emme ole saaneet todisteita, että asiakkaiden tietoja tai kuvia siirrettiin asiattomasti tai että ketään ei olisi joutunut kuvatuksi näiden entisten työntekijöiden toimesta”, totesi se CNETille toimittamassaan kommentissa.

  Jotain sopimatonta lienee kuitenkin tapahtunut, jotta Apple on potkujen antamiseen lähtenyt.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju