Apple sijoittaa miljardi dollaria SoftBankin jättirahastoon

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22316
Reaktiopisteet
216
Apple on vahvistanut sijoittavansa 1 miljardi dollaria japanilaisen operaattori- ja internet-yhtiön perusteilla olevaan uuteen SoftBank Vision Fund -sijoitusrahastoon.

SoftBank itse sijoittaa rahastoon 25 miljardia ja Saudi-Arabia 45 miljardia dollaria. Yhteensä tavoitteena on kerätä 100 miljardin potti käytettäväksi teknologia-alan sijoituksiin.

”Uskomme heidän uuden rahaston nopeuttavan Applelle mahdollisesti jatkossa strategisesti tärkeiden teknologioiden kehitystä”, kommentoi Applen edustaja Wall Street Journalille.

WSJ:n mukaan muita sijoittajia, jotka ovat käyneet keskusteluja sijoituksesta ovat Adu Dhabi, Qatarin sijoitusyhtiö ja Qualcomm. 100 miljardin dollarin rahasto on jättimäinen teknologia-alalla, ja merkittävän osan sen sijoituksista voi odottaa kohdistuvan myöhäisemmän vaiheen jo suuremmaksi kasvaneisiin teknologiayhtiöihin.

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump kertoi aiemmin SoftBankin perustajan ja pääjohtajan Masayoshi Sonin luvanneen sijoituksista puolet, 50 miljardia, tapahtuvan Yhdysvaltoihin.

Applen kassa- ja sijoitusvarat ovat reilusti yli 200 miljardia dollaria. Viime vuonna se sijoitti miljardi dollaria myös kiinalaiseen Didi Chuxing -kyytipalveluun.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom