Mobiili.fi Apple-pomo hakoteillä – ei muistanut Nokian luopuneen kartoista jo lähes vuosi sitten

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava johtaja Eddy Cue.


  Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaavan johtajan Eddy Cuen tontille kuuluu nykyään myös Apple Mapsin eli teknologiajätin karttojen sekä karttasovellusten ja -toimintojen kehitys.

  Tuoreessa Fast Companyn haastattelussa Eddy Cue kuitenkin vaikuttaa tietämättömältä tämän hetken kilpailutilanteesta kartoissa. Cue nimittäin mainitsee heti haastattelun aluksi, ettei maailmassa karttoja kehitä Applen lisäksi kuin Google, ja Nokia sekä pienempi toimija TomTom, joka myy autonvalmistajille.

  Tämä tilanne olisikin ollut vielä ennen 4. joulukuuta 2015. Tuolloin Nokia sai päätökseen HERE-karttatoimintojensa myynnin saksalaisten autonvalmistajien Audin, BMW:n ja Daimlerin (Mercedes-Benz) muodostamalle konsortiolle eikä Nokia ole enää tämän jälkeen ollut tekemisissä karttojen kanssa.

  Cue näyttää siis juuttuneen ajatustensa kanssa lähes vuoden takaiseen tilanteeseen.

  [​IMG]
  Eddy Cue mainitsee Nokian yhtenä kolmesta merkittävästä karttojen kehittäjästä.

  [​IMG]
  Nokia kauppasi HERE-kartat saksalaisille autonvalmistajille viime vuonna.


  Kuten Nokia aiemmin älypuhelimissa, niin myös autonvalmistajat tulevaisuudessa lienevät Applen kilpailijoita. Applella on käynnissä oma auton kehitysprojektinsa, Project Titan, josta valmista pitäisi tulla tuoreimpien tietojen mukaan ehkä 2021.

  Myös autot ovat älypuhelinten lisäksi liikkuvia mobiileja laitteita sekä yhä älykkäämpiä jatkossa, ja kartoillakin tulee olemaan niiden tulevaisuudessa suuri rooli.

  Karttatietojen ylläpito on erittäin suurten kiinteiden kulujen toimintaa, sillä maailma myös muuttuu jatkuvasti ja muutokset täytyy huomioida kartoissa. Vaadittujen panostusten mittavuuden myötä toiminta on keskittynyt vain muutamalle toimijalle.

  Applellakin kerrotaan olevan karttojen parissa työtä tekemässä tuhansia ihmisiä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju