Mobiili.fi Apple poisti kehittäjän tilin varoittamatta – syynä väärinkäytökset, mutta tilanne on mutkikas

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Applea vastaan nousi viime viikolla sovelluskehittäjien kritiikkiryöppy, kun Apple poisti suositun eri palveluiden rajapinnoista tietoa tarjoavan Dash-kehittäjätyökalun kehittäjän Bogdan Popescun kehittäjätilin, mikä luonnollisesti johti Dashin poistumiseen myös Applen App Store -sovelluskaupoista.

  Apple on vastannut kritiikkiin kertomalla tapauksen taustoista. Se kertoi havainneensa lähes 1 000 vääristeltyä arviota kehittäjän kahteen tiliin ja 25 sovellukseen liittyen. Applen mukaan se myös varoitti tilin sulkemisesta ennakkoon ja tilannetta yritettiin kehittäjän kanssa selvittää, mutta tässä ei onnistuttu.

  Popescu on kuitenkin vastannut Applen väitteisiin omassa viestissään. Hänen mukaansa 3-4 vuotta sitten hän auttoi sukulaistaan maksamalla tämän Applen kehittäjäohjelman maksun omalla luottokortillaan ja luovutti testilaitteita, joita enää tarvinnut. Applen järjestelmissä Popescun oma tili oli linkittynyt sukulaisen tiliin, joka oli sotkeutunut arvioiden manipulointiin johtaen Applen toimenpiteisiin.

  Popescu kertoo, ettei hän ollut tietoinen tilien välisestä yhteydestä ennen Applen yhteydenottoa perjantaina, vasta kaksi päivää tilin sulkemisen jälkeen. Ennen tilin sulkemista hänelle ei oltu kerrottu mistään vilpillisestä toiminnasta.

  Perjantaina Apple Popescun mukaan kertoi tilin olevan aktivoitavissa uudelleen, jos hän myöntää julkisesti tehneensä jotakin väärin. Tähän Popescu ei kuitenkaan suostunut ja lauantaina Apple myöntyikin ratkaisuun, jossa Popescu voisi kertoa totuuden tapahtumista ja tili palautettaisiin. Popescu kertoo lähettäneensä luonnoksen tulevasta julkaisustaan Applen hyväksyttäväksi.

  Maanantaina Apple kuitenkin tuli yllättäen syystä tai toisesta julkisuuteen syytteillä arvioiden manipuloinnista.

  Popescu päättää tuoreimman julkaisunsa mukaan liitetyllä, nauhoittamallaan lauantaisella puhelulla Applen edustajan kanssa. Siinä Applen taholta myönnetään, ettei Popesculle ennakkoon ilmoitettu tapahtumista ennen tilin sulkemista.

  Todennäköisesti Apple on yrittänyt ottaa yhteyttä aluksi toiseen, väärin toimineeseen kahdesta toisiinsa linkittyneestä tilistä ja kun näin asiaa ei ole saatu ratkaistua, on tehty liian nopea päätös tilien sulkemisesta. Kaikkien ongelmien perimmäinen syy tietenkin on lisäksi tilien linkittyminen toisiinsa Popescun tietämättä. Myös Applen viestintä on saattanut lopuksi toimia liian ahnaasti.

  Vielä toistaiseksi ei tiedetä, miten tapaus päättyy eli palauttaako Apple Popescun kehittäjätilin toimintaan, vaikka asiat eivät menneetkään niin kuin oli suunniteltu.

  Applen vastausta Popescun viimeisiin väitteisiin ei ole vielä kuultu.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju