Mobiili.fi Apple Pay sai kilpailijan: Android Pay -lähimaksupalvelu käynnistettiin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android Pay


  Googlen oma NFC-lähimaksut mahdollistava järjestelmä, Android Pay, on nyt julkaistu. Mukana on alusta asti miljoonia liikkeitä ja useita suuria ketjuja. Apple Payn tapaan palvelu aloittaa maailmanvalloituksensa Yhdysvalloista.

  Google ilmoitti tänään käynnistäneensä Android Pay -palvelun. Sen avulla käyttäjät voivat maksaa lähimaksua hyödyntävissä liikkeissä NFC-tuettua Android-puhelinta vilauttamalla. Lisäksi Android Paylla voi maksaa sovellusten sisäisiä ostoksia. Tämä ominaisuus ei tosin ole saatavilla vielä, vaan lisätään loppuvuoden kuluessa.

  Varsinainen lähimaksutapahtuma suoritetaan tuomalla Android Paylla varustettu laite maksupäätteen läheisyyteen ja avaamalla laitteen lukitus. Tämä voi tapahtua esimerkiksi sormenjälkitunnistuksen, PIN-koodin tai lukituskuvion avulla. Osittain tästä syystä tuleva Android 6.0 Marshmallow tukee natiivisti sormenjälkitunnistusta.

  Vanhat Google Wallet -käyttäjät pääsevät Android Payn pariin päivittämällä vanhan sovelluksensa. Pian Android Pay on myös saatavana suoraan Google Play -kaupasta. Android Payn rinnalla toimii uusi Google Wallet, joka keskittyy yksilöiden välisiin maksuihin.

  TechCrunchin mukaan Android Pay toimii jo miljoonissa liikkeissä ympäri Yhdysvaltoja. Tukijoina on lukuisia jättitoimijoita, kuten Best Buy, McDonald’s, Subway ja Toys R Us. Lisää pankkeja ja liikkeitä saapuu järjestelmän piiriin tulevina kuukausina.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju