Apple patentoi lisätyn todellisuuden tekniikkaa – tehokas kohteiden tunnistus ja POI:t...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22316
Reaktiopisteet
216
19973-21152-170131-AR-l.jpg


Applelle tuoreeltaan myönnetyt patentit auttavat hahmottamaan, minkälaisia lisätyn todellisuuden ratkaisuja yhtiössä on kaavailtu. Kahdesta mielenkiintoisesta patentista kertoi AppleInsider.

Molemmat patenttihakemukset on vuonna 2014 laittanut liikkeelle saksalainen lisättyyn todellisuuteen keskittynyt yritys Metaio, jonka Apple osti vuonna 2015. Toinen patenteista käsittelee tehokasta, yhtä tai useampaa kameraa sekä konenäköä käyttävää lisätyn todellisuuden laitetta ja toinen patentti koskee virtuaalisen informaation esittämistä erilaisissa ympäristöissä.

Laitepatentissa kuvaillaan yhden tai useamman kameran, konenäön, näytön sekä käyttöliittymän sisältävä laitteisto. Patentissa kuvaillaan erityisen tarkasti, miten laitteisto voi tarkkailla ympäristöään ja tunnistaa erilaisia esineitä sekä esitellä käyttäjälle lisätietoa näistä esineistä. Näyttö voi olla joko erillinen päähän puettava laite tai mahdollisesti esimerkiksi älypuhelimen näyttö.

Erityinen merkitys patentissa on sillä, miten tämä ympäristön ja esineiden tunnistaminen saadaan toteutettua energiatehokkaasti, sillä nykyisin käytössä olevat järjestelmät esimerkiksi kasvojentunnistuksessa vaativat hyvin paljon tehoa ja virtaa. Laite voisi patentiin mukaan esimerkiksi olla pääosin vähän virtaa kuluttavassa skannaustilassa ja siirtyä enemmän virtaa kuluttavaan tehotilaan lyhyinä jaksoina dataa ladattaessa tai AR-näkymiä käyttäjälle esitettäessä.

19973-21155-170131-AR-4-l.jpg


Toinen Applen tuoreista patenteista koskee tiedon esittämistä lisätyn todellisuuden keinoin, eli tuoden virtuaalisia informaatioruutuja käyttäjän näkökenttään, olemassa olevien esineiden ja rakennusten päälle. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi museoiden esineet tai muut yleiset kohdepisteet (POI, point of interest).

Applen patenteissa merkittävää roolia näyttelevät pelkän konenäön lisäksi esimerkiksi kameroiden asentotunnistus ja syvyystieto, jonka järjestelmä saa käyttämällä vähintään kahta kameraa kohteiden kuvaamiseen. AppleInsider mainitseekin, että Applen iPhone 7 Plussassa esittelemä kaksoiskamera saattaa olla tärkeä osa Applen työn alla olevaa AR-palapeliä.

Pelkkien patenttien perusteella ei vielä kannata asettaa liikoja odotuksia tuleville tuotteille, mutta selvää on, että jonkinlaisia AR-ratkaisuja Apple kehittää, ja toimitusjohtaja Tim Cook onkin useampaan otteeseen puhunut AR:n suomista mahdollisuuksista.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom