1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Apple panostaa tekoälyyn ja koneoppimiseen – taas paljastui yritysosto

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]Apple on jälleen ostanut yhden koneoppimista kehittäneen pienemmän yrityksen, kertoo TechCrunch. Nyt Applen haaviin tarttui Tuplejump-niminen yritys tiimeineen Yhdysvalloista ja Intiasta.

  Apple ei kommentoinut tuorettakaan yritysostoa muuten kuin jo näissä tilanteissa legendaariseksi muodostuneella vakiovastauksellaan. ”Apple ostaa pienempiä teknologiayhtiöitä ajoittain emmekä yleisesti keskustelu tarkoitusperistämme tai suunnitelmistamme”, kuului Applen vastaus myös Tuplejumpin hankinnasta kysyttäessä. Yritysoston ehtoja, kuten hintaa, ei ainakaan vielä toistaiseksi tiedetä.

  Tuplejump on kehittänyt eri yrityksille niin sanottuja big data -ratkaisuja eli auttanut hallitsemaan suuria tietomääriä aiempaa yksinkertaisemmin.

  TechCrunchin lähteiden mukaan Apple olisi ollut erityisen kiinnostunut FiloDB:stä, joka on Tuplejumpin kehittämä avoimen koodin projekti tehokkaaseen koneoppimisen konseptien ja analytiikan käyttöön massiivisiin datamääriin suoraan jo niiden virratessa sisään järjestelmään. Ainakin vielä toistaiseksi näyttää siltä, että FiloDB tulisi pysymään avoimena koodina.

  Apple on hiljattain ostanut tekoälyn ja koneoppimisen alueella töitä tehneistä yrityksistä myös muun muassa Perception ja Turin, jonka hintalapun kerrottiin yltäneen jopa 200 miljoonaa dollariin.

  iOS 10:ssä Apple esitteli uusia tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviä ominaisuuksia muun muassa tekstinsyöttöön sekä Kuvat-sovellukseen, jossa hyödynnetään nyt laajasti kuvantunnistusta haku- ja Muistot-toiminnoissa.

  Lisäksi käyttäjien yksityisyyttä ylikorostava Apple on alkanut hyödyntää rajatusti joitakin käyttäjien tietoja palvelujensa ja ohjelmistojensa parantamiseen, kuten se aiemmin iOS 10:n ensiesittelyn yhteydessä kertoi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju