Mobiili.fi Apple palkkasi professorin tekoälyä tutkimaan – Uberin suosimasta yliopistosta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Apple on palkannut Russ Salakhutdinovin vetämään johtajana yhtiön tekoälytutkimusta.

  Salakhutdinov on toiminut tähän asti professorina Carnegie Mellon -yliopistossa Pittsburghissa, Yhdysvalloissa. Carnegie Mellonin robotiikkatutkimusosaston värväsi aiemmin laajasti Uber itseajavia autojaan kehittämään.

  Salakhutdinov kertoi itse uudesta työstään Twitterissä, jossa hän kehotti samalla hakemaan töihin hänen tiimiinsä Applella.

  Myös Apple kehittää edelleen itseajavien autojen ohjelmistoja, mutta Salakhutdinovin toimikenttä lienee tätä laajempi. Apple näyttää panostavan nyt tekoälyyn laajasti. Tuoreessa iOS 10:ssä nähtiin jo muutamia uusia tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviä uusia toimintoja, kuten Kuvat-sovelluksessa Muistot, automaattisesti kerätyt kokoelmat eri tavoin yhteen nivoutuvista kuvista ja videoista sekä niistä koostetut videot.

  Applen Siri-virtuaaliavustaja luonnollisesti on keskeinen kehityskohde tekoälyn näkökulmasta. Tällä saralla Applella tuntuisi olevan paljon parannettavaa, sillä Siriä pidetään tyhmänä ja kilpailu on jo ajanut monilta osin ohi.

  Apple on tehnyt viime aikoina myös useita yritysostoja tekoälyn ja koneoppimisen osaamista vahvistaakseen. Näitä ovat muun muassa Turi, Tuplejump, Perceptio ja VocalIQ.


  Excited about joining Apple as a director of AI research in addition to my work at CMU. Apply to work with my teamhttps://t.co/U2hQl2GdhA

  — Russ Salakhutdinov (@rsalakhu) October 17, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju