Mobiili.fi Apple paljasti WWDC-tapahtumansa ajankohdan – 4. kesäkuuta kuullaan miten iOS ja macOS...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/3/18.

 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  4177
  Tykkäykset:
  8
  [​IMG]

  Apple on kertonut järjestävänsä vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssin tänä vuonna 4.-8. kesäkuuta San Josessa, Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

  WWDC:n avauspäivänä on perinteisesti kuultu Applen käyttöjärjestelmien tulevista, syksyisin julkaistavista merkittävistä uudistuksista. Tänä vuonna luvassa pitäisi olla siis tietoa muun muassa iOS 12:sta, watchOS 5:stä ja macOS High Sierran seuraajasta.

  Lisäksi WWDC-avauksessa voidaan nähdä myös laitejulkistuksia. Tänä vuonna WWDC:hen on huhuttu ainakin uusien pienemmillä näytönreunuksilla ja iPhone X:stä tutulla Face ID:llä varustettujen iPad Pro -mallien julkistusta.

  Julkistusten ohella WWDC-viikkoon kuuluu paljon erilaisia kehityssessioita ja konsultaatioita Applen työntekijöiden ja sovelluskehittäjien välillä.

  iPhonen ja iPadin iOS-käyttöjärjestelmään tulevista uudistuksista sekä iOS:n kanssa samojen sovellusten tulosta myös Macille on kuultu aiemmin paljon muun muassa Bloombergin raportoimana.

  Apple on siirtämässä ohjelmistojensa kehitystyötään uuteen malliin, jossa fokus vuosittaisiin julkaisuihin vähenee ja kehittäjät työstävät laajemmin yhtäaikaa kahta tulevaa versiota, jolloin mahdollisuus siirtää ominaisuuksia eteenpäin seuraavaan versioon paranee.

  Ohjelmiston laadulle annetaan suurempaa painoarvoa sen jälkeen, kun Applen ohjelmistoista on paljastunut monia ikäviä tietoturva- ja muita virheitä viime kuukausien aikana. Lisäksi monet esimerkiksi Applen viime kesäkuussa iOS 11:n osana esittelemät uudistukset myöhästyivät syksyn julkaisusta – ja osaa ei ole julkaistu vieläkään, kuten viestien jatkuvaa ja täyttä tallennusta iCloudiin.

  Täksi vuodeksi alun perin suunnitelluista muutoksista uuden linjauksen myötä uudistetut kotinäkymät iPhonelle, iPadille ja CarPlaylle siirtyvät myöhemmäksi kuten myös Kuvat-sovelluksen uudistus, jonka myötä se olisi esimerkiksi oppinut ehdottamaan kuvia katseltavaksi.

  Paljon uutta on kuitenkin iOS 12:ssakin, koodinimeltään Peace, tänä vuonna tulossa:

  • Samat sovellukset iPhonelle ja iPadille sekä myös Macille. iOS-sovellukset ovat tulossa Macille, ja uudistus on tärkeä osa macOS 10.14 -versiota (koodinimi Liberty). Myös osa Applen omista sovelluksista voi tulla tämän myötä Macille, kuten älykotilaitteiden hallinnan Koti-sovellus.
  • Uusi ominaisuus, joka antaa vanhemmille tietoa kuinka paljon lapset ovat käyttäneet puhelinta
  • Parannuksia Animojeihin eli animoituihin emojeihin: lisää Animoji-hahmoja sekä helpommin käytettävä Animoji-valikko. Lisäksi Animojit ovat tulossa myös iPadille uuden, iPhone X:n tavoin myös Face ID -kasvojentunnistusta tukevalla TrueDepth-kameralla varustetun iPadin myötä. Apple kehittää Animojeja myös osaksi FaceTime-videopuheluja liitettäväksi kasvojen päälle.
  • Uudistettu versio Pörssi-sovelluksesta
  • Päivitetty Älä häiritse -toiminto monipuolisemmilla mahdollisuuksilla hylätä automaattisesti puheluja ja hiljentää ilmoituksia
  • Apple kehittää myös Sirin syvempää integrointia osaksi iPhonen hakunäkymää, uudistettua näkymää kuvien tuomiseksi iPadiin sekä mahdollisuutta useille ihmisille pelata lisätyn todellisuuden pelejä yhdessä.

  Mahdollisia uudistuksia ovat usean henkilön väliset FaceTime-videopuhelut, mutta niiden valmistuminen ja mukaantulo tänä vuonna ei ole vielä varmaa.

  Edellä mainittu listaus ei myöskään ole muutenkaan kaiken kattava. Kaikista kehitteillä olevista uudistuksista ei ole vuotanut tietoa.

  Linkki Mobiili.fi:n uutiseen
   

Jaa tämä viestiketju