Mobiili.fi Apple paikkasi Siri-haavoittuvuuden – ei tarvetta ladattavalle päivitykselle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Eilen kerroimme uusia iPhone 6s -malleja koskevasta jiposta, jonka avulla sivullinen voi päästä puhelimella käsiksi yksityisiin tietoihin lukitusta avaamatta. Apple on onneksi vastannut tilanteeseen nopeasti ja paikannut haavoittuvuuden.

  [​IMG]
  Apple iPhone 6s.


  Alkuperäinen aukko perustui sille, että Siri sallii tehdä hakuja myös lukituksen ollessa päällä. Mikäli Sirillä haki Twitteristä sähköpostiosoitteita ja valitsi lisätä löytyneen osoitteen puhelimen muistiin, avautui sivutuotteena täysi näkymä tallennettuihin yhteystietoihin. Lisäksi yhteystietoihin lisättävien kuvien kautta pääsi tarkastelemaan kaikkia puhelimen muistista löytyviä valokuvia.

  9To5Macin mukaan Siri-aukko on nyt paikattu. Jatkossa Siri pyytää käyttäjää avaamaan puhelimen lukituksen ennen edellisenkaltaisten hakujen sallimista.

  Nähtävästi Apple on samalla estänyt Siriltä Night Shift -tilan päällekytkemisen virransäästötilan ollessa päällä. Molemmat paikkaukset tehtiin palvelimen puolella, eli käyttäjien ei tällä kertaa tarvitse ladata minkäänlaista päivityspakettia laitteisiinsa. Tämä lienee mieluisa yllätys, sillä Applen viimeisimmästä korjauspäivityksestä on kulunut vain muutamia päiviä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju