Mobiili.fi Apple päivitti MacBookiin lisää suorituskykyä ja akkukestoa – ja uuden värivaihtoehdon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2164
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen MacBookin saa nyt myös ruusukultaisena.


  Apple on julkistanut päivitetyn version viime vuonna esittelemästään 12 tuuman Retina-näyttöisestä MacBookista. Mukana on lisää suorituskykyä, pidempi toiminta-aika sekä uusi värivaihtoehto. Uuden päivitetyn version myynti ja toimitukset alkavat käytännössä välittömästi.

  Ensi kerran jo Applen i-laitteista tuttu ruusukulta tulee nyt myös Mac-mallistoon, kun päivitetyn MacBookin saa tähtiharmaan, hopeisen ja kultaisen vaihtoehdon lisäksi myös ruusukultaisena. MacBookin alumiinirakenne on säilynyt ennallaan.

  Päivitetyssä MacBookissa on nyt Intelin kuudennen sukupolven kaksiytimiset Core M -suorittimet, koodinimeltään Skylake, sekä RAM-muisti on aiempaa nopeampaa 1 866 megahertsin mallia aiemman 1600 megahertsin sijaan. Grafiikkasuorituskyky kohenee myös, sillä päivittyneiden suoritinten myötä MacBookissa on jatkossa Intel HD Graphics 515 -grafiikkapiiri, joka Applen mukaan on 25 prosenttia aiempaa nopeampi. MacBookissa ei edelleenkään ole tuuletinta tai muitakaan toimiessa liikkuvia, ääntä aiheuttavia osia.

  Suoritin- ja muistimuutosten lisäksi MacBookissa on myös aiempaa nopeampi PCIe-pohjainen flash-muisti.

  Applen mukaan uudistettu MacBook kykenee 10 tunnin langattomaan verkkoselailuun ja 11 tunnin iTunes-elokuvatoistoon. Toiminta-aikaa luvataan nyt tunnin verran aiempaa enemmän.

  Päivitetty MacBook tulee kahtena eri versiovaihtoehtona, jotka eroavat suorittimeltaan sekä tallennusmuistin määrältään:

  • 1 499 euroa: 1,1 gigahertsin Intel Core m3 -suoritin, Turbo Boost 2,2 gigahertsiin, 8 gigatavua RAM-muistia, 256 gigatavua flash-tallennusmuistia
  • 1 829 euroa: 1,2 gigahertsin Intel Core m5 -suoritin, Turbo Boost 2,7 gigahertsiin, 8 gigatavua RAM-muistia, 512 gigatavua flash-tallennusmuistia

  Lisävaihtoehtona saa valittua suorittimeksi molempiin versioihin myös 1,3 gigahertsin Core m7:n, jonka Turbo Boost yltää 3,1 gigahertsiin.

  Liitäntöjen osalta MacBookiin ei ole tehty muutoksia ja siitä löytyy edelleen vain yksi USB-C-tyypin portti. Langattomien yhteyksien osalta tuetaan yhä Wi-Fi 802.11ac:tä sekä Bluetooth 4.0:aa. Myös jo alkuperäisestä MacBookista tuttu on Force Touch -ohjauslevy, ja 12 tuuman näytön tarkkuus on yhä 2304 x 1440 pikseliä eli 226 pikseliä tuumaa kohti.

  12 tuuman MacBook on Applen ohuin ja kevyin kannettava tietokone. Sen paino on 0,92 kilogrammaa ja paksuus 13,1 millimetriä.

  MacBookin uudistamisen lisäksi Apple päivitti tänään miedosti myös kannettavien edullisinta MacBook Air -mallistoaan, jossa 8 gigatavun RAM-muisti on nyt vakiona kaikissa 13 tuuman malliversioissa.

  [​IMG]
  Applen MacBookin kaikki neljä eri värivaihtoehtoa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju