Apple pääsee pälkähästä? Ei joudukaan maksamaan 533 miljoonaa dollaria

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
Apple näyttää selviävän yhden patenttitrollin kynsistä, kun oikeus on nyt katsonut tämän kolme patenttia pätemättömiksi liian yleisluontoisina ratkaisuina, joita ei voida pitää keksintöinä. Asiasta raportoi Ars Technica.

Apple tuomittiin ensimmäisessä oikeusasteessa alkuvuodesta 2015 yhteensä 533 miljoonan dollarin korvauksiin Applen myymien musiikkikappaleiden, videoiden ja sovellusten digitaalista tekijänoikeussuojausta sekä maksamista koskevaksi nähtyjen Smartflash-yrityksen patenttien perusteella. Smartflash myös oli jatkamassa oikeustaistoa hakemalla korvauksia myös alkuperäistä oikeusjuttua tuoreempien laitteiden myynnin perusteella, joten korvaukset olisivat voineet vielä kasvaa – jos vain väitteet olisivat pysyneet hengissä.

533 miljoonan dollarin korvaussumma olisi ollut suurin ikinä oikeuden päätöksellä patenttitrollille, eli ainoastaan patenttien rahastamiseen liiketoimintansa perustavalle yritykselle, maksettava korvaus. Näin ei kuitenkaan lopulta nyt näytä käyvän, kun valitustuomioistuin on todennut patentit mitättömiksi.

Lisäksi Smartflashin valitusmahdollisuuksiin korkeimpaan oikeuteen eivät asiantuntijat enää usko.

Smartflash oli alun perin 1990-luvulla vielä digitaalista musiikkisoitinta tarjonnut yritys. Sen liiketoiminta kuitenkin loppui jo vuonna 2002, mutta omistaja Patrick Racz piti patentit voimassa ja lähti niillä erityisesti Applen perään suurten rahojen toivossa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom