Mobiili.fi Apple osti tekoälyfirman – hintalappu jopa noin 200 miljoonaa dollaria

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2184
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Apple on ostanut tekoälyohjelmistojen kehittämiseen keskittyneen Turin. Kaupasta ovat kertoneet lukuisat julkaisut, joista Bloombergin mukaan kauppahinta Turista oli noin 200 miljoonaa dollaria.

  Apple on antanut kauppaan liittyen vain kymmenien kauppojen yhteydestä jo aiemmin tutun vakiolausuntonsa: ”Apple ostaa pienempiä teknologiayhtiöitä ajoittain, ja emmekä yleisesti keskustele tarkoitusperistämme tai suunnitelmistamme.”

  Turi on suunnannut tähän asti palvelunsa pääosin sovelluskehittäjille, joille se on tarjonnut erilaisia koneoppimisen ratkaisuja. Palveluihin ovat kuuluneet muun muassa järjestelmiä suosittelutoimintojen rakentamiseen, huijausten havaitsemiseen sekä asiakkaiden tapojen analysointiin. Seattlessa pääosin sijaitseva Turi ehti nostaa historiansa aikana rahoitusta sijoittajilta yli 25 miljoonaa dollaria.

  Applen suunnitelmia Turin osalta ei tiedetä. Mahdollisesti se oli kiinnostunut vain Turin teknologioista omaan käyttöönsä, mutta toisaalta se voisi jatkaa palvelujen tarjoamista myös esimerkiksi iOS-sovelluskehittäjien hyödynnettäväksi jatkossakin.

  Bloombergin lähteiden mukaan Apple voisi hyödyntää Turin teknologiaa erityisesti Sirin kehittämisessä eteenpäin. Turin ostamalla Apple sai hankittua kerralla paljon tekoälyosaamista.

  Tekoäly on kuuma alue tällä hetkellä teknologia-alalla. AI:n (artificial intelligence) parissa häärivät täysillä myös esimerkiksi Facebook, Google ja Microsoft. Applen on mahdollisesti nähty olevan alakynnessä tällä saralla, koska se on korostanut käyttäjiensä yksityisyyttä ja hyödyntää vähemmissä määrin käyttäjädataa palveluidensa perustana.

  Tänä syksynä laajasti päivityksenä saataville tulevassa iOS 10:ssä on kuitenkin mukana nippu tekoälyn tukemia toimintoja, kuten paremmat Siri-ehdotukset sekä Kuvat-sovellukseen tulevat uudet toiminnot, automaattinen albumien luonti sekä haku, jotka hyödyntävät asioiden tunnistamista kuvista.  Turi ei ole Applelle ensimmäinen yritysosto tekoälyn saralla. Esimerkiksi tammikuussa se hankki riveihinsä Emotientin, joka oli kehittänyt ohjelmistoja ilmeiden tunnistamiseen, ja viime vuonna VocalIQ:n ja Perceptionin, jotka ovat keskittyneet puhetoimintoihin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju