Mobiili.fi Apple neuvottelee musiikkipalvelu Tidalin ostosta – haluaa Jay Z:n, Kanye Westin ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2128
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Apple neuvottelee räppäri Jay Z:n pääomistaman ja vetämän musiikkipalvelu Tidalin ostosta, raportoi Wall Street Journal.

  Neuvottelut ovat vielä kesken eivätkä välttämättä johda lopulta kauppaan, kertoivat lähteet.

  Apple osti aiemmin myös yli kolmella miljardilla dollarilla Beats Musicin, joka toi sen valikoimiin Beats-kuulokkeet, Beats Music -palvelun, joka toimi pohjana uudelle Apple Musicille sekä huomattavia musiikkialan suhteita. Beatsin takana olivat musiikkialan veteraani Jimmy Iovine sekä räppäri ja tuottaja Dr. Dre.

  Lähteiden ja arvioiden mukaan myös Tidalin ostossa olisi erityisesti kyse musiikkialan suhteiden vahvistamisesta ja yksinoikeusjulkaisujen saamisesta Apple Musiciin. Jay Z on luonut Tidalille vahvat suhteet esimerkiksi Kanye Westiin, Madonnaan,,Beyoncéeen, Rihannaan sekä Nicki Minaj’hin.

  Aiemmin on raportoitu Tidalin käyneen myynnistä neuvotteluja myös Samsungin kanssa, mutta nämä neuvottelut päättyivät raportoidusti joitakin viikkoja sitten. Tidalin liiketoiminta on todennäköisesti tappiollista, joten sen tarvitsee löytää joko uutta rahoitusta tai ostaja. Se on käynyt neuvotteluja myös muiden ostajakandidaattien, kuten Napsteriksi nimensä muuttaneen Rhapsodyn, kanssa aiemmin.

  Jay Z hankki ruotsalaislähtöisen Tidalin maaliskuussa 2015 maksamalla 56 miljoonalla dollaria. Jay Z on laajentanut Tidalin omistusta 19 muulle artistille tai yhtyeelle, jotka ovat lähteneet san kanssa yhteistyöhön. Tidal on kertonut sillä olevan 4,2 miljoonaa maksavaa tilaajaa. Sovellus on noussut sovelluskauppojen kärkeen erityisesti uusien albumijulkaisujen yhteydessä, kun Tidalilla on ollut niihin yksinoikeus.

  Musiikkipalvelujen suurin on yhä Spotify, jolla on noin 30 miljoonaa maksavaa tilaajaa sekä 70 miljoonaa ilmaiskäyttäjää. Spotifyn mainoksilla rahoitettu ilmaisversio on ärsyttänyt musiikkipiirejä pitkään.

  Apple itse on kertonut sen Apple Music -suoratoistopalvelun keränneen toistaiseksi 15 miljoonaa maksavaa asiakata.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju