Mobiili.fi Apple nappaa grafiikkapiirien suunnittelijoita hovitoimittajaltaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Apple oli aiemmin aikeissa ostaa grafiikkapiirejä suunnittelevan Imagination Technologiesin, mutta kaavailtua yritysostoa ei lopulta kuitenkaan tapahtunut. Ostosuunnitelmien kariuduttua on moni entinen Imagination Technologiesin työntekijä päätynyt Applen palkkalistoille.

  LinkedIn-päivitysten mukaan useat Imagination Technologiesin entiset avainhenkilöt, kuten entinen operatiivinen johtaja John Metcalfe ja vanhempi suunnittelujohtaja Dave Roberts, ovat nyt töissä Applella, kertoo AppleInsider. Metcalfen tittelinä Applella on senior director ja Roberts on johtotehtävissä iOS-laitteiden grafiikkapiirien ohjelmistosuunnittelussa.

  Imagination Technologies on lisensoinut sen tehokkaita grafiikkapiirejä käytettäviksi Applen iOS- ja Watch-laitteiden järjestelmäpiireissä aina vuonna 2007 esitellystä ensimmäisestä iPhonesta alkaen. Monien yhtiön työntekijöiden siirtyminen Applen leiriin saattaa tarkoittaa, että Apple siirtyisi kehittämään iOS-laitteiden grafiikkapiirejä itse, sen sijaan että se käyttäisi Imagination Technologiesin PowerVR-sarjan piirejä.

  Apple omistaa Imagination Technologiesista 10 prosentin siivun. Apple kertoi maaliskuussa, että neuvotteluja yritysostosta on käyty, mutta että ostotarjousta ei ainakaan toistaiseksi olla tekemässä. Kun yritysostoa ei tapahtunut, Kiinan valtion omistama yhtiö Tsinghua osti itselleen kolmen prosentin siivun grafiikkapiirivalmistajasta.

  Brittiläinen Imagination Technologies on ollut hyvin riippuvainen Applen laitemyynnistä, ja on yrittänyt löytää keinoja vähentääkseen riippuvuuttaan Applesta. Hidastunut ja laskusuuntaan kääntynyt iPhone-myynti on heikentänyt myös piirisuunnittelijan tulosta, minkä seurauksena yhtiö keväällä kertoi vähentävänsä 200 työntekijää.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju