Mobiili.fi Apple lupaa korjauksen iOS 10:n helpommin murtuviin varmuuskopioihin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2077
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iOS 10.


  Apple on tietoinen julkisuuten nousseista iOS 10:n aiempaa selvästi helpommin murrettavissa olevista varmuuskopioista.

  Forbesin mukaan Apple on vahvistanut korjaavansa ongelman tulevissa päivityksissä. Applen mukaan ongelma ei koske iCloud-varmuuskopioita. Kunnes korjaava päivitys on julkaistu, suosittelee Apple käyttäjiä varmistamaan ja suojaamaan varmuuskopiotiedoston sisältävän tietokoneen asianmukaisesti.

  Aiemmin Elcomsoftin mukaan iOS 10:n uusi varmistusjärjestelmä jättää väliin muutamia turvatarkastuksia, jolloin iOS 10:n iTunes-varmuuskopio voidaan murtaa jopa 2500 kertaa nopeammin kuin vanhemman iOS-version varmuuskopio.

  Turva-asiantuntija Per Thorsheim tutustui suojauksiin tarkemmin ja huomasi, että Apple on siirtynyt 10000-kertaisesti iteroidusta SHA-1 -suojauksesta yksinkertaiseen SHA-256 -suojaukseen, mikä nopeuttaa salasanan ratkaisemista huomattavasti. Varmuuskopio on murrettavissa niin sanotulla brute force -hyökkäyksellä, eli kokeilemalla merkkiyhdistelmiä niin kauan, kunnes oikea yhdistelmä löytyy. Tyypillinen kotitietokoneen Intel i5 -suoritin voidaan valjastaa kokeilemaan peräti kuusi miljoonaa eri yhdistelmää sekunnissa, kun iOS 9:n suojauksella yhdistelmiä voidaan vastaavasti kokeilla vain 2400 kappaletta sekunnissa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju