Mobiili.fi Apple lisäämässä suoritinytimiä – A10 olisi jopa kuusiydinsuoritin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen A9 -suorittimeen on sisällytetty M9 -apuprosessori


  Apple ei ole lähtenyt Android-puhelinten kanssa kilpailemaan puhelimensa teknisillä tiedoilla. Julkistustilaisuuksissa keskitytään pääosin laitteiden toimintaan eikä niiden suorittimiin tai RAM-muistin määriin. Tähän mennessä Apple on käyttänyt suorittimissaan vain paria suoritinydintä, mutta ensi vuonna tilanne saattaa muuttua, kertoo GforGames.

  Uusien iPhonien A9 -suorittimissa on kaksi 64-bittistä suoritinydintä 1,8 gigahertsin taajuudella. Vaikka paperilla tuo vaikuttaa vähältä verrattuna joidenkin Android-puhelinten kahdeksanydinsuorittimiin, on Apple saanut tehtyä suorittimestaan varsin tehokkaan.

  Tulevassa A10 -suorittimessa saattaa olla jopa kuusi suoritinydintä. Applella yritetään parantaa piirin kykyä suorittaa yhdellä ytimellä useita samanaikaisia tehtäviä. Jos Apple onnistuu optimoimaan suorittimensa hyvin, voisi uusi suoritin olla aiempaa virtapihimpi kasvattaen akunkestoa, joka ei ole iPhoneissa normaalisti ollut mitenkään päätä huimaava.

  GforGamesin mukaan suorittimen valmistajasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta todennäköisimmät vaihtoehdot olisivat Samsung ja taiwanilainen TSMC. Huhujen mukaan myös Intel saattaisi valmistaa osan A10 -suorittimista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju