Mobiili.fi Apple kiistää huhut iTunes-musiikkimyynnin lopettamisesta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Apple kiistää huhut, joiden mukaan se olisi lähivuosina lopettamassa iTunesista ladattavien musiikkikappaleiden myynnin.

  Musiikin tulevaisuus saattaa olla suoratoistossa, eikä erikseen ladattavissa kappaleissa, mutta Apple ei virallisen kantansa mukaan aio ainakaan kiirehtiä asian kanssa. Digital Music News uutisoi eilen huhuista, joiden mukaan Apple olisi luopumassa musiikkikappaleiden ja albumien myynnistä iTunesin kautta. Huhun mukaan kyse oli enemmänkin siitä milloin tämä tapahtuisi, kuin että tapahtuuko se ylipäätään. Hurjin arvio kuului, että myynti loppuisi jo kahden vuoden sisällä, mutta myös 3 – 4 vuoden haarukka olisi ollut mahdollinen.

  Applen yhteyshenkilö kuitenkin tyrmäsi huhut nopeasti ja ilmoitti Recode-sivustolle, ettei huhu yksinkertaisesti ole totta. Yhtiön edustaja ei suostunut aihetta kommentoimaan sen enempää, mutta teki selväksi, ettei iTunes-myynti olisi loppumassa sen enempää kahden kuin neljänkään vuoden sisällä.

  Musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify, Tidal tai Applen oma Apple Music, ovat vähentäneet musiikkimyyntiä, mutta singlejä ja albumeita myydään silti edelleen suurilla summilla niin digitaalisesti kuin fyysisinä tallenteinakin. Applen oma iTunes-myynti saavutti huippunsa vuonna 2012, jolloin liikevaihtoa kertyi peräti 3,9 miljardia dollaria (3,0 miljardia euroa). Myynti on sittemmin hiipunut, mutta erään analyytikkoarvion mukaan vielä vuonna 2019 liikevaihtoa kertyisi 600 miljoonaa dollaria.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju