Apple keskeytti rojaltimaksut Qualcommille kunnes oikeusvääntö on ratkaistu

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
apple_store-700x525.jpg


Apple ei enää maksa alihankkijoilleen rojaltimaksuja, jotka olisivat mobiilipiirijätti Qualcommille suunnattuja, kertoo Apple Insider. Taustalla on Applen ja Qualcommin välinen oikeusvääntö, kun Applen näkemyksen mukaan Qualcomm on toiminut epäasiallisesti kytkiessään sopimuksissaan yhteen piiritoimitukset sekä patenttikorvaukset.

Applen ratkaisun seurauksena Qualcomm on joutunut alentamaan kuluvan vuosineljänneksen liikevaihtoennustettaan 500 miljoonalla dollarilla, ennusteen ollessa nyt 4,8–5,6 miljardia dollaria.

Qualcommin lisensointisopimukset on käytännössä solmittu Applen alihankkijoiden kanssa, ja alihankkijat osoittavat kustannukset asiakkaalleen, eli Applelle. Aiemmin tässä kuussa Qualcomm antoi ymmärtää, että valmistajat ovat pidättäytyneet maksamasta rojalteja, ja että tämä vaikuttaa jonkin verran yhtiön tulokseen.

Qualcommin lausunnon mukaan Apple on nyt yksipuolisesti ilmoittanut pätemättömiksi sopimusehdot, jotka ovat jo vuosikymmenen ajan koskeneet iPhoneja ja mobiilidatayhteydellä varustettuja iPadejä. Qualcommin mukaan on väärin, että Apple puuttuu sopimuksiin, joissa se itse ei ole sopijaosapuolena.

Apple ryhtyi haastamaan Qualcommia oikeuteen tammikuussa, vaatien yhtiöltä miljardin dollarin korvauksia. Qualcomm on joutunut myös Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten kynsiin ja hävisi taannoin välimiesoikeudessa BlackBerrylle, minkä seurauksena yhtiö joutuu maksamaan takavuosien puhelinjätille 815 miljoonan dollarin korvaukset.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom