Apple kehittää uutta ARM-piiriä MacBookeihin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216

iFixit purki Touch Barilla varustetun 13 tuuman MacBook Pron osiinsa.


Apple kehittää uutta ARM-pohjaista piiriä sen kannettaviin MacBook-tietokoneisiin, paljastaa Bloomberg. Uusi piiri tulisi Intelin suoritinten rinnalle eikä Applella ole lähitulevaisuuden suunnitelmia Intel-suorittimista luopumisesta.

Jo loppuvuodesta esitellyssä uudessa MacBook Prossa on ARM-pohjainen Applen suunnittelema T1-piiri. Sen ohjauksessa on Touch Bar -näyttörivi sekä Touch ID -sormenjälkitunnistukseen liittyvät toiminnot.

Uusi nyt kehityksessä oleva piiri olisi ensisijaisesti tarkoitettu pienentämään MacBookin virrankulutusta. Bloomberg kertoo, että se tulisi jatkossa vastaamaan ainakin Power Nap -ominaisuuden toimimisesta. Kyse on MacBookin taustatoiminnasta, kun sen kansi on suljettuna: kone voi esimerkiksi ladata sähköposteja, päivittää muita tietoja tai viedä läpi käyttöjärjestelmäpäivityksen lepotilassa vähällä virrankulutuksella. Intelin suorittimilla virtaa kuluu kuitenkin jonkin verran, Applen uudella suunnittelemalla ARM-piirillä on pyrkimys vähempään.

Jo MacBook Prosta löytyvästä T1-piiristä uusi piiri eroaisi sen kytkeytymisellä myös muihin komponentteihin, kuten tallennustilaan ja verkkoyhteyksiin, kun T1-piiri toimii itsenäisesti lähes irrallaan muusta järjestelmästä.

Applen sisäisesti uuden piirin koodinimi on T310. Se saatetaan nähdä jo MacBook Pron päivitysversiossa joskus kuluvan vuoden toisella puoliskolla.

Bloombergin mukaan Apple aloitti viisi vuotta sitten tutkimaan siirtymää pois Intelin suorittimista MacBookeissaan. Joskus tulevaisuudessa saatetaan vielä nähdä iPhonen ja iPadin tavoin täysin ARM-piiriin perustuva Mac-tietokone, mutta aivan vielä sen aika ei ole, Bloomberg toteaa. Myös muun muassa Intelin kanssa kilpailevan valmistustekniikan pitää ensin vielä kehittyä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom