Mobiili.fi Apple kaavailee uutta näyttöteknologiaa iPhoneen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tähän mennessä kaikki iPhone-mallit ovat käyttäneet LCD-näyttöjä.


  Applen huhutaan siirtyvään uuteen näyttöteknologiaan sen tulevissa laitteissa. Tähän asti yhtiö on käyttänyt kaikissa iPhone- ja iPad-malleissa LCD-näyttöjä, kun taas Apple Watchissa on käytetty OLED-näyttöjä. Huhujen mukaan yhtiö voisi muutaman vuoden kuluttua käyttää laajemminkin OLED-näyttöjä tai vaihtoehtoisesti erityisiä microLED-näyttöjä.

  MacRumors-sivusto uutisoi Aasian suunnalta kantautuvista raporteista, joiden mukaan Apple on palkannut tehtaalleen Taiwaniin lukuisia sikäläisiä suunnittelijoita kehittämään uusia näyttöjä. Huhujen mukaan kyseessä saattaisi olla joko OLED-näyttöjen tai microLED-näyttöjen kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut tehdas. Lisäksi raporttien mukaan LG:n ja Samsungin odotetaan saavan Applelta tulevaisuudessa tilauksia OLED-näytöistä. Samoin Applelle nykyisin LCD-näyttöjä toimittavan Japan Displayn sanotaan käyvän neuvotteluja OLED-näyttöjen toimittamisesta Applelle. Tämän Sonyn, Hitachin ja Toshiban yhteisomistuksessa olevan yhtiön sanotaan aloittavan OLED-näyttöjen tuotannon vuonna 2018. Kyseistä vuotta ovat myös analyytikot veikanneet vuodeksi, jolloin Apple siirtyisi käyttämään OLED-näyttöjä iPhonessa.

  OLED-näyttöjen etuna LCD-näyttöön verrattuna on parempi väritoisto ja syvempi mustan sävy, minkä lisäksi OLED-näytöt eivät tarvitse erillistä taustavalaistusta. Kääntöpuolella on OLED-näyttöjen lyhyempi käyttöikä ja korkeammat valmistuskustannukset. Raporttien mukaan Apple onkin käynyt näyttövalmistajien kanssa keskusteluja OLED-näyttöjen heikkouksien eliminoimisesta. Myös microLED-näytöt toimivat ilman erillistä taustavalaistusta ja mahdollistavat LCD-näyttöjä korkeamman tarkkuuden ja laajemman väritoiston. Tällä hetkellä kuitenkin microLED-näyttöjen laajamittainen tuotanto on vielä vaikeaa toteuttaa. Apple osti viime vuonna microLED-näyttöjen kehitykseen keskittyneen LuxVue Technologyn, ja tuolloin yksi yhtiön rahoittajista kehui yhtiön saavuttaneen teknisen läpimurron näyttöteknologiassa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju