Mobiili.fi Apple julkisti macOS:n – Macien käyttöjärjestelmä saa uuden nimen ja Sirin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  [​IMG]
  Applen alustojen nimet ovat nyt linjassa toistensa kanssa. Aiemmin OS X erottui joukosta.


  Apple on julkistanut macOS:n WWDC16-kehittäjätapahtumassaan. Se on uusi versio Applen Mac-tietokoneiden käyttöjärjestelmästä, joka tähän asti on tunnettu OS X -nimellä.

  Tarkemmin uuden version nimi on macOS Sierra, jatkaen Mac-käyttöjärjestelmien nimeämistä sijaintien mukaan.

  Suurin toimintouudistus on iOS-laitteista tutun Sirin tulo nyt myös Maceihin. Siri toimii Maceissa pitkälti samaan tapaan kuin iOS-laitteissakin. Kuvake sille löytyy toimintopalkista näytön oikeasta yläkulmasta.

  [​IMG]

  Myös Apple Pay tulee käyttöön Maceissa Safari-verkkoselaimessa. Suomessa Apple Pay -tuesta ei kuitenkaan tältäkään osin vielä ole tietoa.

  Uutena lisäyksenä macOS Sierra saa myös joukon Continuity-ominaisuuksia, jotka käsittävät yhteistoiminnan muiden Apple-laitteiden kanssa. Näitä ovat automaattinen lukituksesta avaaminen Apple Watchin ollessa Macin lähellä, universaali leikepöytä laitteiden kesken eli toisella laitteella kopioidun tekstin voi esimerkiksi liittää toisella sekä uudistettu iCloud Drive -toiminnallisuus.

  Myös työpöydän sisältämät tiedostot synkronoituvat jatkossa automaattisesti iCloud Driveen. Lisäksi iCloudiin siirtyy jatkossa talteen vanhoja tiedostoja automaattisesti niiden samalla poistuessa itse laitteen muistista tilan vapauttamiseksi.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju