MobiiliBlogi Apple julkaisi iOS 9.3 -päivityksen mobiililaitteilleen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2095
  Tykkäykset:
  4
  Amerikkalainen Apple on julkaissut uuden, merkittävän ohjelmistopäivityksen mobiililaitteilleen. Uusi ohjelmisto kantaa nimeä iOS 9.3 ja on saatavilla kaikille laitteille, jotka tukevat iOS 9:ää. Näin ollen se on ladattavissa iPhone 4s:lle ja sitä uudemmille puhelimille, iPad Air– ja iPad mini -mallistoille, iPad 2:lle, iPadille (kolmas ja neljäs sukupolvi) sekä iPod Touchille (viides ja kuudes sukupolvi). Päivittäminen onnistuu suoraan laitteen asetuksista: Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmiston päivitys. Jos käytössä ei kuitenkaan ole langatonta Internet-yhteyttä, voi päivityksen hoitaa myös liittämällä laitteen tietokoneeseen ja suorittamalla operaation iTunes-sovelluksella. Ennen päivityksen suorittamista on suotavaa varmuuskopioida laitteen tiedot (onnistuu iCloudiin tai iTunesille tietokoneelle). Ohjeet varmuuskopioitiin löytyvät täältä.

  iOS 9.3 sisältää perinteisten bugikorjauksien ja optimointien lisäksi myös kokonaan uusia ominaisuuksia, joista mielenkiintoisimpiin kuuluu ehdottomasti Yövalo (Night Shift), joka säätää automaattisesti näytön värilämpöä illalla ja yöllä keltaisempaan suuntaan, joka ärsyttää vähemmän silmiä ja pitäisi tehdä unensaamisesta helpompaa. Käyttäjä voi määrittää sen toimimaan Auringonnousun/-laskun mukaan tai käsin tiettynä kellonaikana. Kokonaisuuteen lukeutuu myös itse värilämmön säätäminen asetuksista, eli kuinka kellertäväksi käyttäjä näyttönsä haluaa.


  Suomalaisten kannalta tärkeä uudistus iOS 9.3:ssa on Siri, joka on vihdoin oppinut ”ymmärtämään” sekä ”puhumaan” suomea. Käyttäjä kykenee aktivoimaan Sirin yksinkertaisella ”Hi Siri” -komennolla, jonka jälkeen ”oppaalta” voi muun muassa kysyä huomista säätä, tehdä puhelun, sanella tekstiviestin, asettaa herätyksen, lisätä muistutuksen, etsiä kuvia paikkatiedon mukaan ja hakea navigointiohjeet haluttuun kohteeseen.

  Uusi päivitys integroi Apple Watchin tiedot paremmin Terveys-sovellukseen sekä tuo hyvinvointitietoja kokoavaan ohjelmaan entistäkin laajemman tuen kolmansien osapuolien sovelluksille. iOS 9.3:ssa käyttäjä näkee yleiskatsauksen Apple Watchin keräämistä tiedoista: kalorit, liikuntaminuutit sekä seisomisen. Aikaisemmin suurin osa tiedoista joutui tarkastamaan erillisestä Aktiivisuus-sovelluksesta, joka löytyy edelleen ja tarjoaa yksityiskohtaisemmat tiedot eri aktiviteeteistä sekä urheilusuorituksista.

  Muita iOS 9.3:n parannuksia ovat muun muassa kehittyneempi CarPlay, joka integroi iPhonen uusien autojen tietojärjestelmiin ja nopeuttaa sekä helpottaa puhelimen perustoimintojen hallintaa.

  Opetuskäyttöön on myös tuotu uudistuksia, sillä jatkossa oppilaat pystyvät kirjautumaan sisään tablettiin omalla Apple ID -tunnuksellaan. Lisäksi opettajat pystyvät puolestaan seuraamaan taulutietokoneeltaan oppilaidensa edistystä sekä opastamaan heitä työssään. Tarvittaessa opettaja voi myös lukita etänä oppilaan tabletin ruudulle esimerkiksi määrätyn sovelluksen tai verkkosivuston, jolloin keskittyminen ei pääse herpaantumaan. Lisää Classroom-ominaisuusta löytyy tietoa täältä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju