Apple ja sitä kohtaan esitetyt haasteet....

ylisähkäri

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
28   0   0
Liittynyt
6.12.2009
Viestit
651
Reaktiopisteet
16
Puhelinmalli
Galaxy S9

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42687
Reaktiopisteet
362
Mitenkähän tuossa mahtaa käydä kun Nokia on haastanut aika monen patentin rikkomuksesta Applen oikeuteen ja nyt HTC on vastannut Applen esittämään haasteeseen omalla haasteella 5 patentin rikkomisesta ja vaatii Iphonen ja Ipadin myynnin keskeyttämistä.
Vaikka ei ole yhtään samanlaisia juttuja, niin lueskele Nokia - Qualcommin vuosia kestänyttä kärhämää, tai RIM - NTP, AMD - Intell.

Apple riitelee pantenteista jotka ovat välttämättömiä toteuttaa standarteja laitteita, ja sen lisäksi riidellään patenteista joita ei tarvita standarteissa.

Apple on Jenkkiyhtiö ja Jenkeissä protektionismi laman myötä kasvoi, joten sille tuskin lättästään myyntikieltoa, tuskin muutkaan osalliset, mutta tarkempina saavat olla.

Protektionismin lisäksi kyse lähinnä vain rahasta (hinnasta) ja siitä että Apple ei halua antaa muiden käyttää omia patentteja mutta se käyttää muiden (alalla on laajasti ristiinlisenssoitu)
 

halcyon

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
25.10.2002
Viestit
1891
Reaktiopisteet
401
Apple tappelee pitkään, sopii lopulta oikeuden ulkopuolella tai jollain "välimiesmenettelyn" kaltaisella ja maksaa Nokialle.

Apple ja HTC voivat päätyä tappelemaankin, mutta kyse on paljon pienemmistä summista/patenteista ja lopulta päädytään diiliin siinäkin.

Näitä patenttitappeluita tulee aina, kun markkinoita jaetaan uudestaan: vanhat yrittävät suojella omaa asemaansa ja uudet yrittävät murtautua markkinoille.

Kuuluu bisnekseen. Ainoa joka tässä lopulta todella voittaa ovat lakimiehet.
 
Top Bottom