Mobiili.fi Apple iPhone 6s ja 6s Plus julki – tuntevat kuinka kosketat niitä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Apple on julkistanut iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan.

  Totutusti s-päivitysversioissa design säilyy alkuperäistä vastaavana. Uutena värivaihtoehtona tummanharmaan, hopeavalkoisen ja kultavalkoisen rinnalle tulee Rose Gold, jossa yhdistyvät valkoinen etupuoli sekä pinkihtävä, ruusunkultaiseksi värjätty alumiini. Lisäksi Apple on vaihtanut nyt vahvempaan, 7000-sarjan alumiiniin.

  [​IMG]

  Suurin uudistus iPhone 6s:ssä on kosketuksen voiman tunnistava näyttö. Apple kutsuu tekniikkaa nyt 3D Touchiksi. Perusperiaatteeltaan tekniikka on tuttu jo Apple Watchista sekä uusien MacBookien trackpadeista, mutta iPhonessa hyödyntäminen on viety pari askelta pidemmälle. iPhone 6s:n näyttö pystyy erottelemaan hipaisun, painalluksen ja syvemmän painalluksen erikseen. Painalluksia hyödynnetään iOS 9:ssä monipuolisesti eri toiminnoissa oikoteinä eri valintoihin tai esikatseluun.

  3D Touchiin liittyy myös mahdollisuus painamalla ja pyyhkäisemällä yhdellä sormella sivusuunnassa siirtyä auki olevien sovellusten välillä vastaavasti kuin aiemmin iPadeissa usean sormen pyyhkäisyllä.

  Alla kuvassa kovemmin painamalla esiin on tullut suoraan valintavalikko yhteystavoista.

  [​IMG]

  Sovellusvalikossa kovemmin painamalla esiin saa pikaoikoteitä eri toimintoihin.[​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Esimerkiksi kuvia voi vilkaista nopeasti suurempana painamalla pikkukuvaa.[​IMG]

  Kevyellä painalluksella esimerkiksi Mail-sähköpostissa puolestaan aukeaa vain viestin esikatselu.[​IMG]

  Luonnollisesti 3D Touchia voivat hyödyntää myös sovelluskehittäjät. Erityisesti peleissä se voi tuoda mukaan paljon lisämahdollisuuksia pelimekaniikkaan ja luvassa onkin todennäköisesti vino pino uudenlaisia pelejä.,

  Toinen painopistealue tämän vuoden iPhone-uudistuksissa on kameroiden parannus. Sekä taka- että etukamerassa on iPhone 6s:ssä megapikseleitä aiempaa enemmän ja videokuvaus onnistuu myös aiempaa suuremmalla 4K-tarkkuudella. Vaikka kamerassa on nyt hypätty 8 megapikselistä 12 megapikseliin, Applen Phil Schiller painotti Applen tehneen erityistyötä myös kuvanlaadun säilyttämisessä suuremmasta pikselimäärästä huolimatta.

  Lisäksi parannettu etukamera saa tuekseen hämärä-selfieitä avittamaan kuvausvalotoiminnon, joka värjää näytön valkoiseksi tuomaan valoa juuri kuvaushetkellä. Tämä Applen Retina Flashiksi kutsuma toiminto nostaa näytön kirkkauden hetkellisesti kolminkertaiseksi tavalliseen nähden.

  Uusi kuvaustoiminto iPhonessa on myös Live Photos. Oletusasetuksena kaikkiin kamerakuviin tallentuu hetki liikkuvaa kuvaa ja ääntä mukaan. Nämä näkyvät myöhemmin kuvia selatessa tai kuvien 3D Touch -painalluksella.

  [​IMG]

  Lisäksi iPhone 6s tuo mukanaan luonnollisesti myös uuden tehokkaamman järjestelmäpiirin lisäsuorituskyvyn ja nopeamman verkkoyhteyden. Applen mukaan uusi A9-järjestelmäpiiri on viime vuoden A8:aa 70 prosenttia nopeampi peruslaskennassa ja jopa 90 prosenttia grafiikkasuorituskyvyssä.

  Teknisiltä ominaisuuksiltaan iPhone 6s:ssä on:

  • 4,7 tuuman näyttö iPhone 6s:ssä, 5,5 tuuman näyttö iPhone 6s Plussassa
  • näytön pinta yhä lasia (Ion-X)
  • näyttö tunnistaa kosketuksen voiman, mitä hyödynnetään useissa eri kohdissa iOS 9 -käyttöliittymässä
  • 12 megapikselin takakamera
  • 4K-videokuvaus
  • parempi etukamera
  • tehokkaampi Apple A9 –järjestelmäpiiri, M9-järjestelmäpiiri nyt integroitu suoraan osaksi A9:tä
  • 4G LTE –verkoissa maksiminopeus 300 Mb/s
  • 16, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia

  Ohjelmistopuolella iPhone 6s:n uusia lisäyksiä ovat animoidut, liikkuvat taustakuvat sekä jatkuvasti valmiudessa äänikomentoa päivystävä Siri. Aiemmin Siri on vastannut ”Hey Siri” -kutsuun vain laturissa ollessaan.

  [​IMG]

  Luonnollisesti myynti alkaa heti uudella iOS 9 –versiolla varustettuna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju