Apple iPad Air

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja Duel, 3/11/13.

 1. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Noniin eli nyt kun Suomestakin saa tätä Applen uutukaista niin on hyvä aika avata oma ketju Airille.

  Ostin iPad 3:n heti julkaisupäivänä ja ajattelin että kyllä saa Apple ihmeitä tehdä, että tulen vaihtamaan pitkiin aikoihin tablettia.

  Ajattelin, että jos iPad nyt kevenee jonkun jopa 50grammaa niin mitä sitten. Apple kuitenkin on tehnyt hirmuisesti työtä pudottaen painoa huimat 200grammaa ja samalla teki laitteesta myös fyysisesti paljon pienemmän (pystyy ottamaan jopa yhdellä kädellä kiinni samaan tapaan kun puhelinta pidetään)

  Se kun Airin nostaa paketista ekaa kertaa niin tuntuu että se ei paina mitään, kun on puolitoistavuotta kantanut iPad 3:sta.

  Apple teki kyllä siinä oikein, että on panostanut paljon enemmän laitteen fyysiseen olemukseen kun rautaan sisällä, isoilla rautamuutoksilla harva vanhemman mallin omistaja kaupoille olisi lähtenyt poislukien ne joilla ei retinaa ole. Nythän isoja rautamuutoksia ei tullut (tehojen lisäksi), mutta tuli jotain paljon näkyvämpää ja parempaa.

  Nythän oli uutinen, että ensimmäisenä päivänä jenkkien iPad myynneistä meni 75% jo aiempien iPadien omistajille mikä kertoo siitä, että laitetta käytetään niin paljon, että käyttäjät haluaa laitteesta entistä mukavemmin mukana kulkevan ja sitähän Air on!

  Vaikka ostin laitteen pelkästään fyysisten muutosten takia (kuten varmaan suurinosa muistakin) niin hetkeäkään ei ole kaduttanut, muutos on niin suuri ja näkyvä jo parin päivän käytössä.

  Uskomatonta on myös akkukesto, omassa iPad 3:ssa voisi sanoa, että keskimäärin akkua kului 10% tunti, eli päästiin juuri siihen applen lupaamaan 10h käyttöön. Tällä hetkellä Airin akkua on jäljellä 88% ja käyttöä 2h18min. Yllättävää että akkukesto jopa parantuu vaikka akku pienenee 25%

  Vuosi vuodelta tablettien myynti tulee olemaan vaikeampaa ja vaikeampaa nykyisille käyttäjille koska näissä on enään niin vähän minkä parantamisella saadaan oikeaa hyötyä. Tänä vuonna Apple kuitenkin onnistui siinä täydellisesti.
   
 2. jviirret Vieras

  0   0   0

  Joko tässä mallissa saa lukemattomat sähköpostit, kalenterimerkinnät ja säätiedot suoraan työpöydälle, vai vieläkö pitää klikkailla yksitellen passiivisa kuvakkeita?
   
 3. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
  Tuota varten on ilmoituskeskus. Kyseessä on uusi iPad, ei uusi iOS.
   
 4. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115

  Olet jälleen uskomattoman pihalla, tämä ominaisuus tuli vuonna 2011 applen laitteisiin. Kaikki tuo tieto löytyy näppärästi notifikaatio centeristä ja ei tarvi mennä sinnekkään asti, kun laitat näytön päälle näet kaiken tiedon mitä olet missannut heti lukitusnäytöltä.
   
 5. jviirret Vieras

  0   0   0

 6. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Miten ihmeessä Apple on saanut tästä akkukestosta vielä entistä paremman vaikka akku pieneni niin paljon.

  Ajattelin vielä eilen, että kyllä se akku siitä alkaa paljon nopeampaa tippumaan alkunumeroiden jälkeen, mutta ei.

  Nyt on käyttöä 10h8min ja akkua vielä jäljellä 24% Tässä vaiheessa iPad 3 hyytyi, joka sekin oli älyttömän hyvin. Näköjään itsekin pääsen sinne 12h käyttöajan paikkeille Airilla mitä arvostelijat on sanoneet, että Applen lupaama 10 tuntia jopa ylittyy selkeästi.

  Tästä se ei vaan virta lopu kesken, huh

  Täältä muuten löytyy tilastoja iPad airin myyntivauhdista vs viimevuoden iPad 4/iPad mini myynti

  http://www.fiksu.com/iOS-7-iPhone-5s-5c-Usage-Tracker

  ""Two days after the launch of the iPad Air, the new tablet's share of overall iPad activity is five times that of the iPad 4 and more than three times that of the iPad mini following their launches last year. The iPad Air currently represents 0.73% of total active iPads after two days, compared to 0.14% for the fourth-generation iPads and 0.21% for the first-generation iPad mini in the same time frame last year. "

  Uusi Air on aivan eri vauhdissa enkä ihmettele yhtään, niin on upea laite.
   
 7. zipa

  zipa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  2795
  Tykkäykset:
  711
  Puhelinmalli:
  iPhone 5, iPad 2
 8. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Noniin akku loppu vihdoin, puhdasta käyttöä 12h36min. Se on yli 2h enemmän kun mitä tuli iPad 3:lla. Tuntu ettei se akku lopu millään :)

  Toinen asia mitä en edes tiennyt on se, että Air lataa akun täyteen 1,5 tuntia nopeammin kuin kolmos/nelosmalli.

  Tämäkin on varsin tervetullut yllätys!
   
 9. jviirret Vieras

  0   0   0

  Latausaika toki on pienempi kun akkukin on pienempi, yllättää kenet?
  Tässä testattu Applen näyttöä pariin kilpailijaan http://mobiili.fi/2013/11/05/ipad-airin-naytto-ei-parjaa-amazonin-tabletille/
  Se mikä virran säästössä voitetaan kuvan laadussa hävitään.
   
 10. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Ai Airissa siis onkin igzo näyttö, olin unohtanut jo koko näytön kun siitä huhuttu jo parisen vuotta, että saattaisi tulla iOS laitteisiin, mutta ei ole koskaan tullut, paitsi nyt sitten.

  Noh se sitten selittäneekin parantuneen akunkeston vaikka akku pieneni niin paljon. Luulin että Airissa on sama näyttö kun omassa kolmos padissa, mutta yllätyksekseni sain vielä paremman näytönkin.

  ja igzon ansiostahan myöskään uusin iPad ei lämpene samalla tavalla kun vanhemmat ja sen on kyllä huomannatkin käytössä.

  Menee muuten huikealla vauhdilla kaupaksi näitä Aireja kun katsoo tuota fiksun reaaliaikaista tilastoa, komea on käyrä ylöspäin tänäänkin.

  Mitä tulee tuohon kuvanlaadussa häviämiseen, niin taitaa erot olla melkoisen pieniä, kuten tästä kuvasta voi lukea, mahtaakohan eroa edes normikäytössä ilman labratestejä huomata, molemmat on selvästi loisto näyttöjä ja markkinoiden 2 parasta http://cdn1.appleinsider.com/13.11.04-Display_Shootout.jpg
   
 11. Nismo-

  Nismo- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  51   0   0

  Liittynyt:
  23/11/06
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  303
  Puhelinmalli:
  iPhone
  Itse en näe mitään eroa ipad 3gen ja ipad airin näytöissä, kumpikin kuvanlaadultaan mielestäni erinomaisia.

  Muuten air sitten on kaikinpuolin parempi, suurimpana plussana keveys. Ero muihin isompiin tabletteihin mitä on ollut käytössä on melkoisen suuri, surface rt, nexus 10 ja ipad 3gen tuntuvat airin jälkeen tiiliskiviltä ja melkein miettii miten niitä on jaksanut edes pidellä ilmassa pidempään sängyssä loikoillessa.

  Niin se tekniikka vain kehittyy.
   
 12. jyke78 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/10
  Viestit:
  844
  Tykkäykset:
  91
  Puhelinmalli:
  ipad Air, Honor6, iphone 6s
  Minusta taas Airin näyttö on hiukan parantunut omasta ipad3:sta. Kontrasti näyttäisi olevan parempi, musta hivenen mustempaa, valkoinen on puhtaampaa (ipad 3 on pikkuisen punertava pohjasävyltään varsinkin suuremmilla kirkkauksilla). Näyttö ei myöskään heijastele niin paljoa. Eroa ei ole kovin suuri, mutta vierekkäin vertaillessa kuitenkin huomattava.

  Keveys ja muotoilu tässä laitteessa on kuitenkin parasta. Tulee sellainen fiilis, että pitäisi kädessään vain jotain isohkoa muistivihkoa, eikä tablettia. Ja laukkuun kun heittää, niin painoa ei edes oikein huomaa.
   
 13. jviirret Vieras

  0   0   0

 14. jyke78 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/11/10
  Viestit:
  844
  Tykkäykset:
  91
  Puhelinmalli:
  ipad Air, Honor6, iphone 6s
  Hieman englanninkieliseltä saitilta:

  "Update: It was reported earlier that the iPad in question was a new iPad Air, but sources in Australia are now unclear on what exact model of iPad was involved in the incident. "

  Mutta olipa Air tai vanhempi malli, niin eihän tuollaista saisi tapahtua. Aika leveä kehys tuossa näyttäisi kyllä olevan...
   
 15. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Tää sun touhu on oikeasti säälittävää, eikä kyseessä ollut edes Air...

  Ei ole tosiaan kauaa ollut myynnissä, mutta myynti on sitäkin hurjempaa http://www.fiksu.com/iOS-7-iPhone-5s-5c-Usage-Tracker ei näytä hiipumise merkkiä, myy paljon paremmin kun viimevuoden mallit yhteensä.

  Viikon myynnillä 1.20% osuus kaikista iPadeista.

  Mahtaako Apple rikkoa tänä joulukvartaalilla 30 miljoonan myydyn tabletin rajan.
   
 16. jviirret Vieras

  0   0   0

  Joo, olipa kyseessä mikä tahansa ipad niin vahinko on jo tapahtunut kun uutinen ehti levitä lähes kaikille teknologia sivustoille http://blog.gsmarena.com/an-apple-ipad-air-caught-fire-at-a-canadian-store/
   
 17. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
 18. jviirret Vieras

  0   0   0

 19. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
 20. Oisti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/13
  Viestit:
  309
  Tykkäykset:
  36
  Puhelinmalli:
  iPhone 6S Plus
  Tuo jytkyhän syntyi viallisesta laturista mikä vaikutti laitteeseen muistaakseni. Tottakai sekundaahan tuo on kun ei kestä oikkareita tai edes vettä... Huhhuh
   

Jaa tämä viestiketju