Mobiili.fi Apple hävisi patenttioikeudenkäynnin – 302,4 miljoonaa dollaria maksettavaksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2147
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  FaceTime on ollut iPhoneissa ja iPadeissa mukana pitkään.


  Apple on hävinnyt patenttioikeudenkäynnin Teksasissa, Yhdysvalloissa ja määrätty maksamaan 302,4 miljoonaa dollaria korvauksia VirnetX Holding Corpille, kertoo uutistoimisto Reuters.

  Patenttirikkomus liittyy Applen FaceTime-videopuheluihin ja erityisesti niiden turvallisuutta parantaviin tekniikoihin.

  Oikeutta tältä tiimoilta ei käyty nyt ensi kertaa, vaan kyseessä oli jutun uudelleenkäsittely tuomarin viime elokuussa palautettua käsittelyyn jutun, jossa VirnetX:lle oli aiemmin myönnetty 625,6 miljoonan dollarin korvaukset. Kaiken kaikkiaan oikeustaistelu Applen ja VirnetX:n välillä on kestänyt vuosikausia, oikeudessakin jo vuodesta 2010 alkaen.

  Jo 2012 Apple tuomittiin maksamaan 368,2 miljoonaa dollaria korvauksia, mutta korkeampi oikeusaste puolestaan osittain käänsi tämän päätöksen todeten asiassa olleen ongelmia tuomarin ohjeistuksessa valamiehille korvausten laskuperusteista.

  Tämän jälkeen kaksi VirnetX:n patenttijuttua yhdistettiin ja helmikuussa tuli uusi 625,6 miljoonan tuomio, joka taas edellämainitusti elokuussa palautettiin uudelleen käsittelyyn.

  Applelle koituvat korvaukset voivat vielä myös nousta, sillä vasta myöhemmin oikeuskäsittelyssä selvitetään, rikkoiko Apple patentteja tahallisesti. Tämä voisi nostaa määrättäviä korvauksia. Erillään puolestaan kiistellään VirnetX:n patenttien pätevyydestä, millä voi myös olla vaikutuksia lopullisiin korvauksiin.

  Lisäksi VirnetX hakee korvauksia Applelta vielä kahdesta lisäpatentista, joista ei ole vielä tuomittu korvauksia.

  VirnetX on niin sanottu patenttitrolliyhtiö, jolla ei ole muuta liiketoimintaa kuin patenttien omistaminen ja niillä rahan tekeminen sopimus- tai oikeusteitse. Se on saanut aiemmin korvauksia muun muassa Microsoftilta ja Skypeltä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju