Mobiili.fi Apple hävisi älypuhelinmyynnissä Samsungille kotimarkkinoillaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy S7 ja S7 edge.


  Apple ja Samsung ovat pitäneet tiukasti hallussaan kärkisijoja älypuhelinmyynnissä, mutta yhtiöiden keskinäinen järjestys on jonkin verran vaihdellut markkina-alueesta ja vuodenajasta riippuen. Kotimarkkinoillaan Yhdysvalloissa Apple on perinteisesti ollut hyvin vahvoilla, mutta tämän vuoden maaliskuussa onnistui Samsung kapuamaan ohi.

  Kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli Applelle historiallinen, kun ensimmäistä kertaa iPhonen historian aikana myyntimäärä putosi vuotta aiempaan nähden. Samoihin aikoihin Samsungin uudet Galaxy S7 -mallit ovat nauttineet suuresta suosiosta, ja maaliskuussa yhtiö nappasikin kärkisijan Yhdysvaltojen myyntilistoilla 28,8 prosentin osuudellaan. Applen osuus oli 23 prosenttia ja kolmannen paikan otti LG 17,1 prosentin osuudella.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus.


  Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten viime vuoden huhtikuun, kun Samsung onnistui kärkisijan ottamaan. Viime vuonna Galaxy S6 -mallien myyntiä haittasivat niin heikko saatavuus kuin iPhone 6 -mallien hurja suosiokin. Tänä vuonna Applen iPhone 6s -mallit eivät ole myyneet enää samaan malliin, kun taas Galaxy S7 -mallit ovat tehneet hyvin kauppansa. Tutkimusyhtiö Counterpointin tutkimusjohtaja Jeff Fieldhackin mukaan Galaxy S7 -mallien julkaisu varhain maaliskuussa auttoi puhelimien myyntiä, kun jälleenmyyjillä oli meneillään perinteisesti hiljainen jakso, jota uusi puhelin piristi.

  Samsungin lisäksi myös LG hyötyi Applen iPhone 6s -mallien heikentyneestä kysynnästä. Yhtiön myynti lähti nousuun G5:n julkaisua seuranneina viikkoina ja lisää kasvua odotetaan kun uusi laite on vasta hiljattain saatu myyntiin ja yhtiö panostaa vahvasti markkinointiin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju