MobiiliBlogi Apple esitteli iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet: uusi kamera, kiinteä kotipainike ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  Elektroniikka- ja ohjelmistojätti Apple esitteli kuluneella viikolla uuden sukupolven älypuhelimensa. Tänä vuonna ei nähty merkittävää muutosta rakenteessa, vaan yhtiö jatkoi iPhone 6– ja iPhone 6s -mallien viitoittamalla tiellä. Rakennetta on kuitenkin viety eteenpäin uudistamalla muun muassa kotipainike, mutta tämän vuoden selkeä painopiste Applella on kamerassa. Uudet iPhone 7– ja iPhone 7 Plus -puhelimet sisältävät täysin uudistuneen kameran, jonka lisäksi ne ovat luonnollisesti tehokkaampia kuin edelliset sukupolvet.

  Puhelimien näyttö perustuu edelleen IPS-teknologiaan, mutta on iPhone 6s:ään nähden värimaailmaltaan laajempi sekä 25 prosenttia kirkkaampi. iPhone 7:ssä on 4,7 tuuman 1334 x 750 ja iPhone 7 Plussan 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö. Parannuksien ansiosta ruudulla näkyvä sisältö on eläväisempää ja värikylläisempää. Apple kehuskeleekin laajemman väriskaalan ansiosta Retina HD -näytön kykenevän tuottamaan elokuvatasoiset sävyt ja koko älypuhelinteollisuuden parhaan värinhallinnan. Kuvan tuottamiseksi voidaan käyttää useampia väriavaruuden sävyjä, minkä ansiosta näytön kuva vastaa entistä tarkemmin todellista maailmaa. Kokonaisuutta täydentää edellisessä sukupolvessa esitelty 3D Touch -ominaisuus, joka tarkoittaa, että näyttö tunnistaa kuinka suurella paineella sitä kosketetaan. Uusi iOS 10 -alusta integroi 3D Touchin osaksi käyttöjärjestelmää entistäkin laajemmin ja ottaa ominaisuudesta huomattavasti enemmän irti.


  [​IMG]

  iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -mallien rakenne on perustaltaan sama kuin iPhone 6s:ssä. Molempien osalta mitat ovat pysyneet täysin samoina, mutta sekä iPhone 7 että iPhone 7 Plus ovat edeltäjiään kevyempiä. iPhone 6s:n painaessa 143 grammaa on uudella mallilla painoa 138 grammaa. Plus-variantin osalta paino on tippunut neljä grammaa ja iPhone 7 Plus painaa näin ollen 188 grammaa.

  [​IMG] [​IMG]

  Suurin kehitys rakenteessa on kuitenkin tapahtunut siinä, että nyt esitellyt yhdeksänne sukupolven puhelimet ovat vesitiiviitä. Virallisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus täyttävät IP67-standardin, joka tekee niistä täysin pölytiivitä sekä suojaa ne hetkelliseltä upotuksella veteen.

  Toinen tärkeä rakenteeseen kuuluvat muutos liittyy iPhonen ikoniseen kotipainikkeeseen. Kyseessä on nyt täysin kiinteä painike, joka tunnistaa painallusvoiman ja antaa käyttäjälle tuntopalautteen erillisen Taptic Engine -värinämoottorin avulla. Kyseessä on sama teknologia, jota Apple käyttää muun muassa MacBook-kannettaviensa kosketuslevyssä. Painike tukee edelleen kaikkia samoja ominaisuuksia, kuten Sirin käynnistämistä pitkällä painalluksella ja Reachabilityä kahdella nopealla kosketuksella sekä sisältää tietenkin tutun ja nopea Touch ID -sormenjälkilukijan. Huhujen mukaan iPhone 7 -mallisto olisi Applen viimeinen älypuhelin, josta ikoniseksi muodostunut kotipainike löytyy, sillä iPhonen juhliessa ensi vuonna kymmenvuotista taivaltaa, odotetaan yhtiöltä merkittäviä muutoksia iPhonen muotoiluun, rakenteeseen sekä materiaaleihin.

  [​IMG]

  iPhonen värimaailmaa Apple on uudistanut jälleen. Tutun hopeisen, kultaisen sekä ruusukultaisen lisäksi molemmat uudet puhelimet ovat saatavina kahdenlaisena mustana versiona. Toinen on mattapintainen ja toinen kiiltävä peilimusta variantti, joka yhdistää Applen mukaan alumiinisen pinnan etuosan lasiin niin saumattomasti, ettei käyttäjä erota missä kohtaa materiaalit vaihtuvat. Uusi väri on saatu aikaan yhdeksänvaiheisella anodisointi- ja kiillotusprosessilla. Samalla on Apple viilannut puhelintensa takaosan ”antenniviivoja”, jotka on kyetty minimoimaan sekä häivyttämään erittäin hyvin varsinkin uusissa, mustissa väreissä.

  [​IMG]

  Kamera on se osa-alue, johon Apple on keskittynyt teknisellä puolella erityisesti tänä vuonna. Siinä missä iPhone 6s toi hyvin vähän parannuksia still-kuvien laatuun, tarjoaa iPhone 7 -mallisto täysin uudistuneen, kuudesta linssielementistä rakentuvan 12 megapikselin kameran 4K-videokuvauksella, sekä 4-ledisellä True Tone -salamalla. Mukana on ensimmäistä kertaa tuki RAW-kuvaukselle, jonka ansiota puhelimella tallennettuja otoksia voi jälkikäsitellä esimerkiksi tietokoneella huomattavasti nykyistä laajemmin.

  Uudistuksessa myös pienempään 4,7 tuuman iPhone 7:ään on tuotu optinen kuvanvakain sekä still-kuville että videolle. iPhone 6s:ään nähden kamera on selkeästi nopeampi ja valovoimaisempi, sillä aukko on suurentunut f/2.2:sta f/1.8:aan. Tämä tarkoittaa entistäkin kirkkaampi otoksia heikossa valaistuksessa ja näyttävämmän depth of field -efektin, jossa tausta sumenee järjestelmäkameroiden tavoin esimerkiksi potrettikuvissa. Etukamera on myös vaihdettu uuteen. Se on nyt tarkkuudeltaan seitsemän megapikseliä (f/2.2) edellisen viiden sijaan.

  [​IMG]

  Aikaisemmissa sukupolvissa Plus-variantti on kameran osalta erottautunut ”perusmallista” optisella kuvanvakaimellaan. Tänä vuonna ero kahden mallin välillä on kuitenkin suurempi, vaikka kuvanvakaaja löytyykin molemmista versioista. iPhone 7 Plus on nimittäin varustettu kahdella erillisellä kameralla. Pääkamera on sama laajakulmakamera kuin iPhone 7:ssä (28mm, f/1.8), mutta sen rinnalle on tuotu telekamera (12MP, 56mm, f/2.8). Yhdessä nämä kaksi 12 megapikselin kameraa tekevät mahdolliseksi muun muassa 2x optisen zoomin sekä myöhemmin ohjelmistopäivityksellä tuotavan tyylikkään syvyysterävyystehosteen. Optinen zoomi toimii still-kuvien ohella myös videokuvauksessa.

  iPhone 7 -mallistossa toimii uusi neljästä suoritinytimestä muodostuva A10 Fusion -järjestelmäpiiri, joka on Applen mukaan markkinoiden tehokkain alypuhelinsiru. Sen suoritin on jopa 2x ja grafiikkapiiri 3x tehokkaampi kuin iPhone 6:ssa. iPhone 6s:ään nähden ero on molempina osalta 50 prosentin luokkaa.

  Uudessa A10 Fusion sirussa on kaksi kovasta suorituskyvystä vastaavaa prosessoriydintä ja kaksi teholtaan heikompaa ydintä, joita käytetään vähemmän tehoa vaativissa tehtävissä. Näin A10 Fusion parantaa akkukestoa iPhone 7:n osalta kahdella ja iPhone 7 Plussan osalta yhdellä tunnilla. Toiminta-aikojen osalta akkukesto on pidempi kuin yhdessäkään aikaisemmassa iPhone-sukupolvessa.

  [​IMG]

  Äänimaailmaa on viety myös eteenpäin ja iPhone 7:ssä Applen puhelin saa vihdoin stereo-kaiuttimet. Toinen kaiuttimista on tutusti laitteen pohjassa, kun taas toinen on integroitu laitteen kuulokkeeseen. Äänet toistuvat nyt paremmin ja 2x kovemmin iPhone 6s:ssä. Tähän liittyen Apple on odotetusti luopunut perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä, joten kuulokkeet yhdistyvät iPhone 7:ään sekä iPhone 7 Plussaan Lighting-portin kautta tai langattomasti Bluetooth-yhteyden välityksellä. Molempien mallien myyntipakkaukseen kuuluu EarPod-kuulokkeet Lighting-liitännällä sekä Lightning–3,5-mm-kuulokeliitäntä-sovitin.

  4G LTE -yhdellä (4G LTE Advanced) päästään iPhone 7:ssä entistäkin nopeampiin lukemiin, koska käytössä on jopa 25 4G-kaistaa. Teoriassa 4G:llä päästään iPhone 7:ssä 450 Mb/s:n nopeuteen. Se on näin ollen peräti kolme kertaa iPhone 6- ja 50 prosenttia iPhone 6:sää nopeampi. Lisäksi iPhone 7:stä löytyy totta kai muun muassa A-GPS, GLONASS sekä NFC.

  Molempien mallien ennakkotilaukset ovat pyörähtäneet käyntiin tänään, 9. syyskuuta. Myyntiin sekä iPhone 7 että iPhone 7 Plus saapuvat 16. syyskuuta. Valittavana on aikaisemmin mainitut viisi eri väriä, jonka lisäksi asiakas pääsee valitsemaan haluamansa tallennuskapasiteetin kolmesta vaihtoehdosta: 32, 128 ja 256 gigatavua. iPhone 7:n maksaa 779, 889 ja 999 euroa, kun Plus-mallin hinnat ovat 919, 1029 ja 1139 euroa. Uusi Peilimusta variantti on saatavilla ainoastaan suuremmilla 128 ja 256 gigatavun tallennuskapasiteeteillä.

  Apple, iPhone 7 -tuotesivu

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju