Apple esittelee kattavasti HomeKit-laitteita – mutta ei Nokian

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216

Withings Home Plus sisältää tuen Applen HomeKitille.


Apple on avannut uudistetun verkkosivuston, jolla se listaa ja esittelee kattavasti sen HomeKit-kotilaitteiden alustan kanssa yhteensopivia lukuisten eri valmistajien erilaisia laitteita.

Yksi ei kuitenkaan Applelta rakkautta saa, nimittäin Nokian Withingsin alkuvuodesta esittelemä Home Plus -kotikamera. HomeKit-tuen ansiosta uutuus yhdistyy helposti Apple-laitteiden kanssa ja sitä voi hallita myös Applen Koti-sovelluksen kautta. Withings Home Plussan kamerakuvaa voi katsoa suorana lähetyksenä älypuhelimella, tabletilla, Apple TV:llä tai jopa Apple Watchilla.

Pitkään Applen myymät Withings-laitteet kuitenkin ajautuivat sen epäsuosioon, kun Nokian ja Applen välinen riita patenteista ryöpsähti oikeusjutuiksi viime vuoden lopulla. Apple poistikin jo aiemmin Withingsin tuotteet myynnistä omasta verkkokaupastaan.

Nokian ja Applen väliset erimielisyydet patenteista kärjistyivät joulun alusviikolla. Nokia haastoi Applen oikeuteen yli 40 patentin loukkaamisesta yhteensä jo 11 maassa. Apple puolestaan oli ensin jättänyt kanteen, jossa se syyttää Nokiaa vehkeilystä haastamiensa yhtiöiden Acacian ja Conversantin kanssa siirrettyään näille patentteja, hyötyen edelleen itse niistä taloudellisesti, ja Applen mukaan yrittäen kiertää patenttien lisensointiin liittyviä edellytyksiä.

Applella ja Nokialla oli patenttien lisensoinnista vuodesta 2011 sopimus, joka päättyi vuodenvaihteessa. Sopimuksen arvo vuodessa Nokialle oli noin 150 miljoonaa euroa. Nokia ja Apple kävivät oikeutta edellisen kerran vuodesta 2009 alkaen ennen nyt päättyneen, osaa Nokian patenteista koskeneen sopimuksen syntymistä.

Nokia osti Withingsin aiemmin tänä vuonna 170 miljoonalla eurolla. Nokia on kertonut aikovansa jatkossa käyttää digitaalisen terveyden alan uusissa tuotteissaan Withingsin sijaan omaa Nokia-brändiään. Nykyiset Withings-tuotteet muuttuvat Nokia-merkkisiksi kesän aikana.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom